Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Μαργαρίτα Στενιώτη: Απαξιωτική για τη Δικαιοσύνη η επίσημη δήλωση της ΝΔ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μαργαρίτα Στενιώτη: Απαξιωτική για τη Δικαιοσύνη η επίσημη δήλωση της ΝΔ

Απαξιωτική για τη Δικαιοσύνη θεωρεί η άλλοτε πρόεδρος και νυν μέλος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη την επίσημη δήλωση της ΝΔ περί παραδικαστικού κυκλώματος του Μαξίμου, ρίχνοντας το γάντι στους συναδέλφους της στη μεγαλύτερη συνδικαλιστική ένωση των δικαστών προκειμένου  να δώσουν την  απάντηση, όπως άλλωστε έκαναν, και στην περίπτωση του Παύλου Πολάκη.

Με μία «αιχμηρή» ανάρτησή της στο facebook, η κ. Στενιώτη χαρακτηρίζει εμμέσως πλην σαφώς προσβλητική για τους δικαστές την επίμαχη δήλωση της ΝΔ από την οποία ζητεί να κατονομάσει τους δικαστές που κατηγορεί ότι μετέχουν στο «παραδικαστικό κύκλωμα» που ισχυρίζεται ότι υπάρχει προκειμένου να ελεγχθούν.

Μάλιστα η κ. Στενιώτη καλεί το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να μην «δίνει τροφή για κομματική εκμετάλλευση των θέσεων της», τονίζοντας με νόημα πως αναμένει την αντίδραση της ΕΔΕ, με ανάλογη τοποθέτησή της όπως συνέβη και για τις δηλώσεις Πολάκη.

Τι έγραψε η κυρία Στενιώτη

“Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την οποία δεν ελέγχει το παραδικαστικό κύκλωμα του Μαξίμου, καταγγέλλει δημοσίως την κυβέρνηση για θεσμική εκτροπή.” Η παραπάνω δήλωση αποτελεί επίσημη δήλωση της Νέας Δημοκρατίας, με ημερομηνία 3-1-2019 και ώρα 5:39 μμ στο Twitter. Επομένως, τίθενται ερωτήματα από τους Δικαστές: 

  • Α. Ποιό είναι το παραδικαστικό κύκλωμα του Μαξίμου ; 
  • Β. Αφού είναι παραδικαστικό κύκλωμα συμμετέχουν και Δικαστές, ποιοί Δικαστές μετέχουν σ αυτό; 
  • Γ. Η παραπάνω δήλωση είναι αποδοκιμαστέα και προσβλητική για τη Δικαιοσύνη όσο και οι δηλώσεις Πολάκη ή όχι; 
  • Δ. Γιατί δεν κατονομάζονται οι Δικαστές που μετέχουν στο παραδικαστικό κύκλωμα, ώστε να ελεγχθούν από τα αρμόδια Πειθαρχικά Όργανα, εφόσον υπάρχουν στοιχεία εις βάρος τους; 
  • Ε. Απαξιώνουμε, ηθελημένα, το θεσμό της Δικαιοσύνης με τέτοιες δηλώσεις, το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη; 

Τα κόμματα, κυβερνητικά και αντικυβερνητικά, οφείλουν να μην θέτουν τη Δικαιοσύνη στο μέσο της αντιπαράθεσής τους και το Προεδρείο της ΕΔΕ οφείλει να μην δίνει τροφή για κομματική εκμετάλλευση των θέσεων της. Αναμένουμε την αντίδραση του Γραφείου Τύπου της ΕΔΕ στην παραπάνω δήλωση, όπως ορθά τοποθετήθηκε και στις απαξιωτικές δηλώσεις Πολάκη”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ