Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Μελβούρνη: Προφυλακίστηκε (χωρίς δυνατότητα εγγύησης) ο καρδινάλιος Τζορτζ Πελ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μελβούρνη: Προφυλακίστηκε (χωρίς δυνατότητα εγγύησης) ο καρδινάλιος Τζορτζ Πελ

Την προφυλάκιση του καρδινάλιου διέταξε δικαστήριο της Μελβούρνης, μετά την καταδίκη του μέχρι πρότινος τρίτου τη τάξει στην ιεραρχία του Βατικανού για παιδεραστία, με θύματα δύο αγόρια-μέλη της εκκλησιαστικής χορωδίας.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του 77χρονου ιεράρχη αν και άσκησαν έφεση, ζητώντας ο Πελ να παραμείνει ελεύθερος ως την εκδίκασή της, ο δικαστής Πίτερ Κιντ αποφάσισε να ακυρώσει την αποφυλάκιση του καρδινάλιου.

Θέση απέναντι στις εξελίξεις, έλαβε την Τετάρτη και το Βατικανό, που ανακοίνωσε ότι θα διενεργήσει δική του έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες εις βάρος του Πελ, ενώ ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας Αλεσάντρο Γκισότι, υπογράμμισε πως ο 77χρονος δεν είναι πλέον γραμματέας επί των οικονομικών της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Γεγονός είναι πάντως, πως το τελευταίο διάστημα το Βατικανό πασχίζει να αντιμετωπίσει τη σωρεία σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, από τις ΗΠΑ έως τη Χιλή, κι από τη Γερμανία έως την Αυστραλία. Ο πάπας Φραγκίσκος δε, έκανε λόγο δημόσια την περασμένη Κυριακή για μια «μάχη μέχρις εσχάτων», εναντίον ενός «εγκλήματος που πρέπει να εξαλειφθεί από προσώπου Γης».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ