Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Μετά τις ΗΠΑ και η Ρωσία (ως απάντηση) έφυγε από την πυρηνική Συμφωνία!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μετά τις ΗΠΑ και η Ρωσία (ως απάντηση) έφυγε από την πυρηνική Συμφωνία!

Την αναστολή της Συνθήκης INF για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς ανακοίνωσε το Σάββατο ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ως απάντηση στην αποχώρηση των ΗΠΑ από αυτήν. «Θα προχωρήσουμε ως εξής: Η απάντησή μας θα είναι συμμετρική.

Οι Αμερικανοί εταίροι ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν τη συμμετοχή τους στην INF και την αναστέλλουμε κι εμείς επίσης. Ανακοίνωσαν ότι ασχολούνται με την έρευνα και την ανάπτυξη και θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο» δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και τον υπουργό Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι η Ουάσινγκτον έχει ήδη παραβιάσει τη συνθήκη με τους νέους μηχανισμούς εκτόξευσης MK 41 που αναπτύχθηκαν από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πυραύλους Τόμαχοκ. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Πούτιν, η Ρωσία «δεν θα πρέπει και δεν θα στραφεί σε κούρσα εξοπλισμών».

Ανήσυχοι μπροστά στις εξελίξεις η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, τόνισαν την ανάγκη διαλόγου με τη Ρωσία για τη Συνθήκη INF, η οποία πρέπει οπωσδήποτε να διατηρηθεί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ