Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Με διαδικασία fast track ορκίζεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοινώνει τη νέα κυβέρνηση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Με διαδικασία fast track ορκίζεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ανακοινώνει τη νέα κυβέρνηση

Σε λίγες ώρες από τώρα και συγκεκριμένα στις 10:00, ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Βουλής ώστε να του παραδώσει τα τελικά αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών. Στη συνέχεια ο Νίκος Βούτσης θα μεταβεί με τη σειρά του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να του τα παραδώσει ώστε ο τελευταίος να δώσει στον κ. Μητσοτάκη, κατά το άρθρο 37 παρ. 2 του Συντάγματος, εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης.

Όπως είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» και έτσι στη 1 το μεσημέρι θα ορκιστεί Πρωθυπουργός ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας σύμφωνα με τις ασφαλής πληροφορίες νωρίς το απόγευμα θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Επιλογή προέδρου της Βουλής

Στις 17 Ιουλίου ανοίγει και επίσημα η Βουλή με την ορκωμοσία του νέου σώματος, ενώ την επομένη η νέα Βουλή θα κληθεί να εκλέξει τον νέο πρόεδρο και τους αντιπροέδρους. Στην διαδικασία θα προεδρεύσει ένας εκ των αντιπροέδρων της προηγούμενης Βουλής.

Παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Η ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου είναι μυστική και απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία.. Ε περίπτωση μη απόλυτης πλειοψηφίας τότε η ψηφοφορία θα επαναληφθεί μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες φαβορί για το αξίωμα είναι ο Κώστας Τασούλας χωρίς να αποκλείονται οι Κωστής Χατζιδάκης, Νικήτας Κακλαμάνης και Κώστας Τσιάρας.

Μετά από τριήμερη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις ακολουθεί ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σύμφωνα με το άρθρο 141 του κανονισμού της Βουλής.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ