Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Με την απολογία του φερόμενου ως συνεργού στη δολοφονία Φύσσα συνεχίζεται η δίκη της Χ.Α.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Με την απολογία του φερόμενου ως συνεργού στη δολοφονία Φύσσα συνεχίζεται η δίκη της Χ.Α.

Με την απολογία του Ιω. Καζαντζόγλου, μέλους της Χρυσής Αυγής που φέρεται ως συνοδηγός στο όχημα του Γ. Ρουπακιά τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, συνεχίζεται σήμερα στο Τριμελές εφετείο της Αθήνας η δίκη για τις εγκληματικές πράξεις της οργάνωσης.

Ο κατηγορούμενος αρχικά εξετάστηκε για τις υπόλοιπες υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται πλην αυτής του άτυχου μουσικού.

Μεταξύ άλλων κατέθεσε τα εξής:

-Για το Μελιγαλά το 2012: Χαρακτήρισε τα επεισόδια μία «μικροδιαφορά με ένα άλλο κίνημα» τονίζοντας: «ψιλοβριστήκανε και ο δήμαρχος μας ψιλομίλησε. Αυτό μόνο. Μια ένταση μόνο. Σε μήνυμα είχα γράψει ότι είχαν πέσει κάτι ψιλές. Όχι κάτι το αξιοσημείωτο δηλαδή». Ανέφερε δε ότι η ενδυμασία δεν ήταν συγκεκριμένη: «Είχε ξεκινήσει για να υπάρχει μια ομοιομορφία γιατί άρεσε και πούλαγε. Είπαμε να το σταματήσουμε αλλά πρόλαβαν κάποια γεγονότα…».

-Για την κατασκήνωση στο Νέδα: ο κατηγορούμενος είπε πως ήταν μία εκδρομή που οργάνωσε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γ. Πατέλης, και περιελάμβανε αναρρίχηση, κάποια ιδεολογική επικαιρότητα και όπλα paintball, αεροβόλα στην ουσία, τα οποία «δεν τα χρησιμοποιήσαμε γιατί είχαν χαλάσει».

Αναφορικά με τις φωτογραφίες στο Νέδα όπου ο κατηγορούμενος με άλλα άτομα στέκονται μπροστά από μια σημαία των SS και την ελληνική, κρατώντας όπλα, ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν για «χλευασμό».

Πρόεδρος: Πού βρήκατε τη σημαία;

Κατηγορούμενος: Έφτασε ένα δέμα και μέσα είχε ένα σημείωμα με περιφρονητικό περιεχόμενο. «Να το δείξετε στον πυρηνάρχη σας να σας πει ποιοι είστε» έγραφε.. Εμείς τη σηκώσαμε χλευαστικά. Ήταν σε ένα συρτάρι τόσο καιρό.

Πρόεδρος: Γιατί το πήρατε μαζί σας στην εκδρομή και μάλιστα να βγάλετε φωτογραφίες;

Κατηγορούμενος: Ήταν για χλευασμό προς αυτόν που το έκανε. Είπαμε να βρούμε ποιος είναι για να του στείλουμε τη φωτογραφία, αλλά ποτέ δεν τον βρήκαμε.

Για την επίθεση κατά του χώρου «Συνεργείο», όπου άλλος κατηγορούμενος εμφανίζεται να έχει καλέσει το Ιω. Καζαντζόγλου για να μεσολαβήσει ο βουλευτής Λαγός: «Κάποιος με είχε πάρει τηλέφωνο, δεν θυμάμαι ποιος, ότι τον είχαν συλλάβει να ειδοποιήσω κάποιον..Δεν θυμάμαι… νομίζω τον Λαγό… Δεν έκατσα να ασχοληθώ. Δεν έκανα τίποτα… το άφησα πίσω.

Αυτή την ώρα ο κατηγορούμενος εξετάζεται από την έδρα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ