Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Στην Εισαγγελία Διαφθοράς δεν υπήρχε γραμματέας να παραλάβει αίτηση και έχει μειωθεί το επιστημονικό προσωπικό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μιχ. Δημητρακόπουλος: Στην Εισαγγελία Διαφθοράς δεν υπήρχε γραμματέας να παραλάβει αίτηση και έχει μειωθεί το επιστημονικό προσωπικό

Έντονα λειτουργικά προβλήματα στην Εισαγγελία Διαφθοράς, διαπιστώνει ο δικηγόρος Μιχ. Δημητρακόπουλος ο οποίος κάνει δημόσια έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχ. Καλογήρου να ενεργήσει άμεσα ώστε να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται σε απουσία ικανού αριθμού γραμματέων και δραματική μείωση του επιστημονικού προσωπικού που συνεπικουρεί τους εισαγγελείς. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, τα φαινόμενα είναι σε τέτοια ένταση που σήμερα δεν υπήρχε γραμματέας να παραλάβει αιτησή του για σοβαρή υπόθεση. Η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς είναι ένας ιδιαίτερα κρίσιμος τομέας της Δικαιοσύνης και διερευνά υποθέσεις τεράστιας σημασίας και όγκου όπως π.χ. την υπόθεση Novartis. Η απουσία προσωπικού είναι προφανές ότι δυσχεραίνει το εισαγγελικό έργο και τελικά καθυστερεί την διεκπεραίωση των υποθέσεων .

Αναφέρει ο κ. Δημητρακόπουλος: «Σήμερα, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 και περί ώρα 13.00 μαζί με το συνεργάτη μου, Παναγιώτη Κάρκουλα, δικηγόρο, μεταβήκαμε στην Εισαγγελία Διαφθοράς προκειμένου να καταθέσουμε αίτηση με συνημμένα έγγραφα για σοβαρή υπόθεση που εκκρεμεί ενώπιον του Εισαγγελέως Διαφθοράς. Αφού κατεγράφησαν τα στοιχεία μου, όπως συμβαίνει σε όλους όσους επισκέπτονται την Εισαγγελία Διαφθοράς Αθηνών, κατευθύνθηκα προς την γραμματέα προκειμένου να πρωτοκολληθεί η αίτηση μου. Εκεί βρέθηκα μπροστά σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση:  Η γραμματέας μου ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να παραλάβει την αίτηση μου, γιατί είχε λήξει η απόσπαση της και δεν υπήρχε κανείς άλλος γραμματέας προκειμένου να ασκήσει τα σχετικά καθήκοντα. Όλοι οι εισαγγελείς ήσαν στα γραφεία τους, με δικογραφίες γύρω τους ύψους πολλών μέτρων, επιτελώντας με αυταπάρνηση το υπηρεσιακό τους καθήκον, δηλαδή την καταπολέμηση της διαφθοράς. Επίσης ενημερώθηκα από υπάλληλο ότι έχουν μειωθεί δραματικά οι ειδικοί επιστήμονες που επικουρούν τους Εισαγγελείς Διαφθοράς στην διακρίβωση των σύνθετων οικονομικών εγκλημάτων. Κάνω δημόσια έκκληση στον υπουργό Δικαιοσύνης και διακεκριμένο συνάδελφο, κύριο Μιχάλη Καλογήρου, να ενεργήσει άμεσα ώστε να αντιμετωπισθούν τα έντονα λειτουργικά προβλήματα της Εισαγγελίας Διαφθοράς. Πρέπει να διαφυλάξουμε όλοι τον καταξιωμένο αυτό θεσμό του 2011, που πρωτοστατεί στον αγώνα κατά της διαφθοράς στην πολύπαθη χώρα μας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ