Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Μονόδρομος η αποφυλάκιση Ριχάρδου;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μονόδρομος η αποφυλάκιση Ριχάρδου;

Μονόδρομος είναι πλέον η αποφυλάκιση του 51χρονου ενεχυροδανειστή Ριχάρδου σύμφωνα με τον συνήγορό του Αλέξη Κούγια, ο οποίος εκτιμά ότι ο εντολέας του ενδέχεται να βγει από τη φυλακή και εντός της ημέρας.

Μετά την πρόταση της εισαγγελέως για την άρση της προσωρινής κράτησης των οκτώ προφυλακισμένων κατηγορούμενων για την υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού, τον τελευταίο λόγο θα έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα κρίνει εάν  συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης της προσωρινής κράτησής τους.

Η εισαγγελική λειτουργός στην πρότασή της υιοθέτησε την άποψη ότι το αδίκημα της λαθρεμπορίας πάνω στο οποίο στηρίχθηκε το οικοδόμημα της δικογραφίας δεν στοιχειοθετείται, καθώς δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία, γεγονός που επιβεβαίωσε εγγράφως προς τις ανακριτικές αρχές και η ΑΑΔΕ.

“Όταν θα ασκηθούν οι διώξεις θα είναι εντυπωσιακές”

Σε χθεσινές δηλώσεις του ο γνωστός ποινικολόγος προανήγγειλε ότι «έρχονται ποινικές υποθέσεις, οι οποίες όταν θα ασκηθεί η δίωξη θα είναι εντυπωσιακές και όταν θα φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο θα αποδοθεί η Δικαιοσύνη»!

Μάλιστα σύμφωνα με τον συνήγορο του «βασιλιά του χρυσού», ο 51χρονος έπεσε… θύμα της ίδιας της εικόνας του! «Τα οικονομικά εγκλήματα έχουν μειωμένη κοινωνική απαξία. Εκείνο που έχει ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι οι προσωπικότητες.

Πήραν, λοιπόν, μία προσωπικότητα “αντιπαθητική” και δυστυχώς έγιναν τα λάθη», ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας. Μάλιστα δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του στις αστυνομικές αρχές τονίζοντας ότι:

«Το επίπεδο του πολιτικού προσωπικού και των διωκτικών Αρχών έχει πέσει πολύ χαμηλά», ενώ διευκρίνισε πως «ευτυχώς, είναι ψηλά το επίπεδο των δικαστικών αρχών». «Είμαι κατηγορηματικός ότι δεν φέρουν ευθύνη οι εισαγγελείς. Δείχνετε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στις διωκτικές Αρχές. Είναι αδύνατον ο εισαγγελέας να πάρει το διαβιβαστικό στο σπίτι του!» τόνισε ο κ. Κούγιας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ