Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Μυτιλήνη: Ελεύθεροι οι πέντε προφυλακισμένοι, μέλη της ΜΚΟ ERCI

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μυτιλήνη: Ελεύθεροι οι πέντε προφυλακισμένοι, μέλη της ΜΚΟ ERCI

Δεκτή έγινε σήμερα η αίτηση αποφυλάκισης των τεσσάρων μελών της μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ERCI που παρέμεναν προφυλακισμένοι από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου. Ένας πέμπτος προφυλακισμένος -μέλος της οργάνωσης- είχε αφεθεί ελεύθερος πριν μέρες. Μαζί με άλλους 25 Έλληνες και ξένους πολίτες κατηγορούνται για σειρά πλημμεληματικών και κακουργηματικών πράξεων σχετιζομένων με τη διακίνηση αλλοδαπών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στους δυο από τους τέσσερις κατηγορουμένους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εγγύησης των πέντε και δέκα χιλιάδων ευρώ (το πόσο της εγγύησης των 10.000 ευρώ επιβλήθηκε στον προφυλακισμένο πρόεδρο της οργάνωσης). Χωρίς περιοριστικούς όρους και με εγγύηση πέντε χιλιάδων ευρώ ο καθένας, αφήνονται ελεύθεροι οι δυο προφυλακισμένοι ξένοι πολίτες.

Σημειώνεται ότι, όπως είχε ανακοινωθεί από την αστυνομία στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, 30 άτομα, μέλη της ΜΚΟ ERCI, συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για εμπλοκή σε οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο που δρούσε τουλάχιστον από τα τέλη του 2015 στη Μυτιλήνη με στόχο τη διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα μέσω των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση αυτή, η οργάνωση αποκόμισε σημαντικά χρηματικά πόσα, το ύψος των οποίων αποτελεί αντικείμενο προσδιορισμού από αρμόδιες αρχές, όπως και η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς της και οι διασυνδέσεις της.

Επισημαίνεται πως η έρευνα ξεκίνησε όταν δυο αλλοδαποί μέλη της οργάνωσης είχαν συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο κατηγορούμενοι για τη χρήση πλαστής πινακίδας σε τζιπ ιδιοκτησίας της συγκεκριμένης ΜΚΟ, που δρούσε στη Λέσβο. Με αφορμή αυτή την υπόθεση διενεργήθηκε μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, προκαταρτική εξέταση, στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε η δράση 30 ατόμων, έξι Ελλήνων και 24 ξένων. Πέντε από αυτούς είχαν προφυλακιστεί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ