Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Μόσχα: Θέμα χρόνου μια επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μόσχα: Θέμα χρόνου μια επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

Στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Μόσχα, καθώς στόχος της Ουάσινγκτον δεν είναι άλλος από την ανατροπή του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο!

Αυτό υποστήριζε χθες σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αντιμετωπίζοντας με σαρκασμό και υπεροψία τον λαό της Βενεζουέλας, οι ΗΠΑ ετοιμάζουν στρατιωτική επέμβαση στο ανεξάρτητο κράτος».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μάλιστα, η αποστολή αμερικανικών δυνάμεων στο Πουέρτο Ρίκο και στην Κολομβία δείχνει ακριβώς αυτό, το γεγονός δηλαδή ότι το Πεντάγωνο ενισχύει τις ένοπλες στρατιωτικές ομάδες που θα χρησιμοποιηθούν για την ανατροπή του Μαδούρο. Ταυτόχρονα, χθες και ο Βενεζουελάνος πρόεδρος, από τη δική του πλευρά, κατηγορούσε ανοιχτά τις ΗΠΑ ότι «κατασκευάζουν» την κρίση στη χώρα του, με στόχο να αρχίσει πόλεμος στη Λατινική Αμερική.

«Προσπαθούν να κατασκευάσουν μια κρίση για να δικαιολογήσουν την πολιτική κλιμάκωση και μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα, έναν πόλεμο στη Νότια Αμερική» είπε χαρακτηριστικά ο σοσιαλιστής ηγέτης στο αμερικανό δίκτυο ABC, ενώ, αναφερόμενος στον αυτοανακηρυχθέντα πρόεδρο της χώρας Χουάν Γκουαϊδό, σημείωσε πως κι αυτός αποτελεί «μέρος της πολιτικής αυτής», των Αμερικανών.

Με την ένταση, πάντως, να συνεχίζει να χτυπά «κόκκινο» στη χώρα, την Τρίτη ο αμερικανικός τηλεοπτικός σταθμός Univision κατήγγειλε ότι η δημοσιογραφική ομάδα του τέθηκε προσωρινά υπό κράτηση μέσα στο προεδρικό μέγαρο της Βενεζουέλας, όπου της παραχώρησε συνέντευξη ο Μαδούρο, επειδή οι ερωτήσεις που έκανε «δεν άρεσαν» στον πρόεδρο της χώρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ