Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Μ. Βρετανία: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη νταλίκα της φρίκης – Κινέζοι οι 39 νεκροί

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μ. Βρετανία: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη νταλίκα της φρίκης – Κινέζοι οι 39 νεκροί

Οι 39 άνθρωποι που βρέθηκαν νεκροί σε κοντέινερ φορτηγού στο Εσσεξ ήταν Κινέζοι, μετέδωσε το δίκτυο ITV.

Την ίδια ώρα οι Αρχές διεξάγουν έρευνες για τον 25χρονο οδηγός της νταλίκας μέσα στην οποία βρέθηκαν 39 πτώματα, στο Έσσεξ, στην Αγγλία.

Ο Μο Ρόμπινσον, είναι ύποπτος για ανθρωποκτονία, για τις σορούς που βρέθηκαν στο κοντέινερ, όταν εκείνος έφτασε σε περιοχή του Έσσεξ, στον Τάμεση από το Βέλγιο.

Ο ίδιος δεν έχει καταθέσει κάτι, ενώ την ίδια ώρα οι αστυνομικοί στη Βόρεια Ιρλανδία, τη χώρα καταγωγής και διαμονής του νεαρού οδηγού, έχουν κάνει εφόδους σε δύο σπίτια εκεί, αναζητώντας στοιχεία που θα μπορούσαν να υποδείξουν ενδεχόμενη εμπλοκή του σε οργανωμένη συμμορία, χωρίς όμως να έχει διαπιστωθεί κάτι.

Το επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που ερευνούν από χθες το φορτηγό, είναι πως οι 39 άνθρωποι πάγωσαν μέχρι θανάτου μέσα στο εμπορευματοκιβώτιο.

Συγκεκριμένα η θερμοκρασία μέσα στη μονάδα του φορτηγού – ψυγείου, το οποίο θα έπρεπε να μεταφέρει μπισκότα, μπορεί να είχε φτάσει μέχρι και τους -25C.

Υπολογίζεται πως οι 39 άνθρωποι έμειναν μέσα σε αυτές τις συνθήκες για τουλάχιστον 15 ώρες από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το φρικτό έγκλημα στην βιομηχανική ζώνη της κομητείας της Αγγλίας, όπως αναφέρει το sigmalive.com.

«Εάν το ψυγείο λειτουργεί, είναι απίστευτα κρύο… Το μόνο μέρος για να πάει κανείς στην τουαλέτα είναι στο πίσω μέρος του φορτηγού. Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι, εάν οι άνθρωποι ήταν εκεί μέσα για ημέρες, τότε θα υπάρχουν κόπρανα, ούρα…», δήλωσε στην εφημερίδα Mirror ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής Ένωσης Οδικών Μεταφορών (RHA) Ρίτσαρντ Μπέρνετ.

Σε ποιον ανήκει το όχημα

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, το φορτηγό αναγνωρίστηκε από βουλγαρική εταιρεία που ανήκει σε Ιρλανδό.

Η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, το οποίο διατείνεται ότι δεν είναι πιθανό τα θύματα να είναι Βούλγαροι.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, το φορτηγό δεν είχε φανεί στη χώρα από το 2017.

Αυτός είναι ο οδηγός του φορτηγού

Νωρίτερα, τα βρετανικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία και την ταυτότητα του 25χρονου Mo Robinson.

Πρόκειται για τον οδηγό του φορτηγού, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για φόνο.

 

Στο προφίλ του 25χρονου έχουν αναρτηθεί πολλές φωτογραφίες από φορτηγά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν φωτογραφίες και από το φορτηγό της φρίκης.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις είχε παραλάβει ένα φορτηγό ψυγείο από το λιμάνι του Έσσεξ πριν εντοπιστούν μέσα τα πτώματα.

Ο 25χρονος έχει συλληφθεί για μαζική δολοφονία, τη μεγαλύτερη σε βρετανικό έδαφος. Μιλώντας στην BelfastLive, ο αδερφός του 25χρονου δήλωσε πως η οικογένεια δεν έχει νέα από αυτόν και δεν ξέρουν τι συμβαίνει.

Η πορεία του φορτηγού

Μετά από ρεσιτάλ εικασιών, οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το ρυμουλκούμενο τμήμα του οχήματος ταξίδεψε από το Zeebrugge στο Purfleet και αποβιβάστηκε στην περιοχή Thurrock λίγο μετά τις 12:30 π.μ. το πρωί της Τετάρτης.

Παράλληλα, το εμπρόσθιο τμήμα του φορτηγού θεωρείται ότι ξεκίνησε από η Βόρεια Ιρλανδία. Φορτηγό και ρυμουλκούμενο έφυγαν από το λιμάνι λίγο μετά τη 1.05 π.μ. (τοπική ώρα Μ. Βρετανίας).

 

Εκπρόσωπος του Γενικού Εισαγγελέα του Βελγίου ανακοίνωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν το ρυμουλκούμενο ταξίδεψε μέσα από το Βέλγιο.

Παράλληλα, οι βελγικές αρχές καλούνται να διαπιστώσουν πόσον καιρό το ρυμουλκούμενο παρέμεινε στο Βέλγιο, μια διαδικασία που παραμένει άγνωστο πόσο θα διαρκέσει. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μεν καλή σχέση με τη δικαιοσύνη και την αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας, ωστόσο το Βέλγιο δεν έχει στην παρούσα φάση, πολλές πληροφορίες.

Πηγή: sigmalive.com, real.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ