Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Μ. Σταθόπουλος: Αν ο αρχηγός της ΝΔ ανταποκριθεί στην πρόταση Καλογήρου κερδισμένη θα βγει η Δικαιοσύνη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μ. Σταθόπουλος: Αν ο αρχηγός της ΝΔ ανταποκριθεί στην πρόταση Καλογήρου κερδισμένη θα βγει η Δικαιοσύνη

Υπέρ της συναινετικής λύσης στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί γύρω από την επιλογή της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, τάχθηκε, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο ακαδημαϊκός και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος.

Όπως είπε ο κ. Σταθόπουλος, «το Σύνταγμα δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να προχωρήσει σ’ αυτή τη διαδικασία»  ενώ  διαφώνησε «με όσους  συνταγματολόγους προσπαθούν, από το πνεύμα λένε του Συντάγματος,αόριστα και γενικά να συναγάγουν κάποια άλλη θέση».

Το ζήτημα, σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο, αφορά την πολιτική ορθότητα και δεοντολογία την οποία πρέπει να τηρούμε και όπως διευκρίνισε η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ήταν, μέχρι τώρα, σε αντίθεση με την πολιτική ορθότητα, γιατί ναι μεν είχαν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες , αλλά τώρα που μπήκαμε στην ουσία σε προεκλογική περίοδο και οδεύει προς το τέλος της είναι πολιτικά ορθό, όχι νομικά, να μην αποφασίζει μόνη της.

Μιχ. Σταθόπουλος: Ευχάριστη έκπληξη η πρόταση Καλογήρου

Όμως σύμφωνα με τον κ. Σταθόπουλο έχει αλλάξει το σκηνικό. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Με εξέπληξε πολύ ευχάριστα αυτή η πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης, που έδειξε ότι είναι ένας σοβαρός και συνετός υπουργός, που άλλαξε το σκηνικό». Και συνέχισε, λέγοντας πως «δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα κόμμα η διαδικασία, η οποία έχει ολοκληρωθεί, ως τώρα. Σ’ αυτή την τελευταία φάση θα άξιζε τον κόπο να γίνει αυτή η συναινετική διαδικασία την οποία πρότεινε ο κ. Καλογήρου».

Κέρδος για τη Δικαιοσύνη και τους πολίτες από τη συναίνεση

Ο κ. Σταθόπουλος εμφανίστηκε βέβαιος πάντως πως μόνο μέσα από μία συναινετική διαδικασία θα κερδίσει η Δικαιοσύνη τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Μολονότι ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ έδωσε αρνητική απάντηση, θα ευχόμουν να ασχοληθεί προσωπικά ο ίδιος ο αρχηγός της ΝΔ και να δώσει πράσινο φως σε μια διαδικασία, απ’ την οποία θα κερδίσει η Δικαιοσύνη και θα κερδίσουμε όλοι».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ