Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Νέος Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας ο πρ. Αρχηγός της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγος (ε.α.), Β. Παπαγεωργίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέος Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας ο πρ. Αρχηγός της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγος (ε.α.), Β. Παπαγεωργίου

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκου Χαρδαλιά, ορίστηκε Διοικητής του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος (ε.α.), κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Η νέα θέση αφορά στη νέα δομή της Πολιτικής Προστασίας. Ο Εθνικός διοικητής θα αναπληρώνει στο Συντονιστικού Όργανο Πολιτικής Προστασίας τον Γενικό Γραμματέα. Παράλληλα, με την ευθύνη συντονισμού και καθοδήγησης των δεκατριών Περιφερειακών Διοικητών-Συντονιστών Πολιτικής Προστασίας οι οποίοι προβλέπονται από τον ίδιο Νόμο και αναμένεται να διοριστούν μετά την 1η Σεπτεμβρίου από τους νέους Περιφερειάρχες, με την σύμφωνη γνώμη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με σκοπό τον συντονισμό των φορέων που εμπλέκονται στα θέματα Πολιτικής Προστασίας και συνεπικουρούν στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ποιος είναι

O Αντιστράτηγος Π.Σ. ε.α. Βασίλειος Παπαγεωργίου, γεννήθηκε το 1959, στο Λαντζόι Ηλείας. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Το 1982, κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 1986 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διαχείριση Κρίσεων και Καταστροφών του ΕΚΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε, στην Π.Υ. Κω, στην Π.Υ Ρόδου, καθώς και σε πολλές Υπηρεσίες της Διοίκησης Αθηνών και Πειραιά. Υπηρέτησε επί επτά χρόνια ως Αξιωματικός Επιχειρήσεων στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών στην Ελευσίνα (1η Ε.Μ.Α.Κ.), όπου και το 2009 ανέλαβε καθήκοντα ως Διοικητής αυτής και Διοικητής της Δ.Π.Υ. Δυτικής Αττικής.

Τον Ιανουάριο του 2011 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής και το Νοέμβριο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα του Υπαρχηγού του Π.Σ. Το Νοέμβριο του 2013 με απόφαση του ΚΥΣΕΑ τοποθετήθηκε Αρχηγός του ΠΣ, θέση που διατήρησε έως το 2016.

Έλαβε μέρος σε επιχειρήσεις διάσωσης του σεισμού της Αττικής, το 1999, στην κατάσβεση μεγάλων δασικών πυρκαγιών, καθώς και στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας χημικών υλών της εταιρίας «ΧΥΜΑ». Συμμετείχε σε αποστολή διάσωσης μετά από καταστρεπτικό σεισμό στο Ιράν, καθώς και σε αποστολές διεθνούς συνδρομής για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών στο Ισραήλ και την Κύπρο. Επίσης παρακολούθησε σειρά εκπαιδεύσεων στη Γαλλία, Τουρκία, Ιταλία και Βέλγιο. Έχει συμμετάσχει σε δύο ασκήσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ