Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Να πάρει θέση για τη Novartis καλεί τον πρωθυπουργό ο Αλ. Τσίπρας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Να πάρει θέση για τη Novartis καλεί τον πρωθυπουργό ο Αλ. Τσίπρας

Από το συμβολικό Ακρωτήρι των Χανίων, όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων, ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τη διήμερη περιοδεία του σε Χανιά και Ρέθυμνο, παραχωρώντας μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο τ/σ «Κρήτη TV», που θα προβληθεί απόψε το βράδυ.

Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ με εγγραφές νέων μελών, την προοδευτική παράταξη της Αριστεράς και τον ιστορικό ρόλο του Ελευθερίου Βενιζέλου. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών και την πορεία της οικονομίας, αλλά και στον Γιάννη Στουρνάρα για τον ρόλο που διαδραμάτισε με την ιδιότητα του κεντρικού τραπεζίτη.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ονοματολογία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και στο «σκάνδαλο Novartis». Ειδικά για τις εξελίξεις με την υπόθεση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει για την παραδοχή του ‘Αδωνι Γεωργιάδη ότι η Novartis μπορεί να χρημάτιζε και πολιτικά πρόσωπα, και κατέληξε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν παραπέμπει τον ίδιο σε προανακριτική επιτροπή γιατί φοβάται τον διασυρμό, από τη μια τα διεθνή ΜΜΕ να αναδεικνύουν το σκάνδαλο και από την άλλη ο Έλληνας πρωθυπουργός να παραπέμπει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ επειδή το ανέδειξε».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία ο κ. Τσίπρας «εκτίμησε πως ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαλάει να μην κερδίσουν οι ομοϊδεάτες του στη Βόρεια Μακεδονία, καλώντας τον καθένα να φανταστεί να υπήρχαν τουρκικά αεροσκάφη στον εθνικό εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας, κάτι που η Συμφωνία των Πρεσπών απέτρεψε, αναλαμβάνοντας ελληνικά αεροσκάφη τον έλεγχο του εθνικού εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ