Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ντροπή! Δεν έδωσαν Πανελλαδικές εργαζόμενοι μαθητές γιατί δεν τους έδωσαν άδεια οι εργοδότες τους!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ντροπή! Δεν έδωσαν Πανελλαδικές εργαζόμενοι μαθητές γιατί δεν τους έδωσαν άδεια οι εργοδότες τους!

Έδωσαν έναν άνισο αγώνα για να δουν τα όνειρά τους να πραγματοποιούνται. Όταν όμως έφτασε,  ύστερα από τουλάχιστον ένα χρόνο σκληρής δουλειάς,  η στιγμή να επιβραβευτούν οι κόποι  των πέντε από τους συνολικά επτά   μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ, στα Χανιά, δεν τους επιτράπηκε καν να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις!!!

Στην   πρεμιέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων, ήταν απόντες  οι  πέντε  μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ καθώς όχι μόνο δεν τους δόθηκε άδεια από τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν αλλά ούτε και αλλαγή βάρδιας δέχτηκαν να κάνουν οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους, προκειμένου οι υποψήφιοι να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Την ανάλγητη αυτή στάση των επιχειρήσεων κατήγγειλε, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η διευθύντρια του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων, Ευαγγελία Σαρρή. Όπως τόνισε, οι εργοδότες αρνήθηκαν στους υποψηφίους την άδεια με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν τελικά να προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο. Το πιο θλιβερό όμως είναι ότι ούτε και οι συνάδελφοί τους, επέδειξαν αλληλεγγύη στο αίτημα τους  για αλλαγή βάρδιας προκειμένου να τους διευκολύνουν.

Μόνο δύο έδωσαν εξετάσεις

Όπως είπε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων, η κ. Σαρρή, από τους 7 υποψηφίους του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων, μόνο δύο κατάφεραν τελικά να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές.

«Οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ. Χανίων κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπάθησαν όλη τη χρονιά να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές. Μετά την δουλειά αν και κουρασμένοι παρακολούθησαν τα μαθήματα ενισχυτικής που έκαναν οι συνάδελφοι. Όμως σήμερα μόνο δύο συμμετείχαν στις εξετάσεις.

Δυστυχώς στους υπόλοιπους οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να μπορέσουν να δώσουν. Προσοχή, αλλαγή βάρδιας όχι άδεια.

Να επισημάνω ότι την ίδια αρνητική στάση είχαν και οι συνάδελφοί τους. «Μόνο ντροπή και οργή γι αυτή την κατάσταση. Ούτε να σχολιάσω δεν μπορώ… Ντροπή!»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ