Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ν. Κεραμέως: Καταργείται το άσυλο – Δεν θα ιδρυθεί 4η Νομική στην Πάτρα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ν. Κεραμέως: Καταργείται το άσυλο – Δεν θα ιδρυθεί 4η Νομική στην Πάτρα

Πολλές και σημαντικές ειδήσεις έβγαλε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Όπως είπε η υπουργός το εξεταστικό σύστημα δεν θα αλλάξει και θα μείνει ως έχει αλλά απλώς θα γίνουν βελτιωτικές κινήσεις σε στρεβλώσεις που πιθανόν να υπάρχουν. «Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανένα», είπε η κα Κεραμέως. «Δεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα ως ισχύει σήμερα στους βασικούς του άξονες. Τα παιδιά θα εξεταστούν με το σύστημα που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά. Στο πρώτο νομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφιση, είπε η υπουργός Παιδείας, θα έρθει η κατάργηση του ασύλου. «Εχουμε ήδη ξεκινήσει διαβουλεύσεις με εμπλεκόμενους φορείς. Χθες συναντηθήκαμε με το προεδρείο των πρυτάνεων και την ΠΟΣΔΕΠ».

Είπε ακόμα ότι θα δοθεί παράταση στην υποβολή των Μηχανογραφικών για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αδυναμίες στην λειτουργία των νέων τμημάτων και τις υποδομές. Η κα Κεραμέως είπε ακόμα πως δεν θα ιδρυθεί η 4η Νομική στην Πάτρα. Σήμερα θα ανακληθεί η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης. Πρόσθεσε ότι δεν είναι θέμα Πάτρας αλλά είναι ότι δεν χρειάζεται η χώρα μας 4η Νομική Σχολή.

Για την δίχρονη προσχολική αγωγή είπε ότι πρέπει να βεβαιωθούν ότι υπάρχουν οι υποδομές και το δυναμικό για να υλοποιηθεί η αλλαγή. Γνώμονας να μην μείνει κανένα παιδί εκτός δομής.

«Είναι μεγάλη χαρά που ξεκινώ τις επισκέψεις από το υπουργείο Παιδείας», ανέφερε ξεκινώντας ο πρωθυπουργός και ευχήθηκε στη νέα υπουργό και στους υφυπουργούς καλή επιτυχία και δύναμη στην επιτέλεση του έργου τους.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις δράσεις του υπουργείου για μία ποιοτική δημόσια εκπαίδευση για όλα τα Ελληνόπουλα και για αναβαθμισμένα πανεπιστήμια με σύνδεση με την αγορά εργασίας.

«Έχουμε θέσει -ως πρωθυπουργικό γραφείο- στόχους και χρονοδιαγράμματα για όλα τα υπουργεία», σημείωσε και εξέφρασε την απόλυτη «εμπιστοσύνη του σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εκτελούν με αυταπάρνηση και αγάπη το καθήκον τους». «Είναι σύμμαχοί μας στην προσπάθεια να προσφέρουμε όσο το δυνατον καλύτερη παιδεία στα παιδιά για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου κόσμου που αλλάζει συνεχώς», πρόσθεσε.

Τέλος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μετά τη σημερινή πρώτη επίσκεψη θα ακολουθήσει κύκλος επισκέψεων σε όλα τα υπουργεία, επισημαίνοντας ότι έκλεισε η πρώτη εβδομάδα στην κυβέρνηση και υπογράμμισε πως η έμφαση δίνεται πάντα στο αποτέλεσμα και όχι στην επικοινωνία, και «στόχος είναι το πώς θα κάνουμε τις ζωές όλων καλύτερες».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ