Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ν. Παρασκευόπουλος: Αντιρατσιστική νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών μετά από ερώτηση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ν. Παρασκευόπουλος: Αντιρατσιστική νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών μετά από ερώτηση

Ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα αποκλεισμού από την εργασία με βάση εθνοτικά κριτήρια, επιλύει το προς ψήφιση νομοσχέδιο για την «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας- Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας-Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση- Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και Ομ. Καθηγητή Νομικής Α.Π.Θ., Νίκου Παρασκευόπουλου.

«Ειδικότερα με το άρθρο 47 του παραπάνω νομοσχεδίου καταργείται η προβληματική παράγραφος 4 του άρθρου 4 του ν. 3528/2007, η οποία έθετε ως κώλυμα διορισμού την συμπλήρωση ενός έτους  από την απόκτηση της ιθαγένειας. Ανοίγει, έτσι, ο δρόμος για την ακώλυτη πρόσβαση όλων στην εργασία χωρίς διακρίσεις και με ίσες ευκαιρίες.

Για το θέμα αυτό ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλ. Χαρίτσης είχε επιδείξει ιδιαίτερα θετική στάση – ήδη από τον Σεπτέμβριο – όταν κατέθεσα ερώτηση με 33 ακόμη βουλευτές για το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή, τον ‘Αποκλεισμό από προκήρυξη του ΟΑΕΔ με εθνοτικά κριτήρια’.

Η παρούσα νομοθετική ρύθμιση που προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών κ. Αλ. Χαρίτσης, αποτελεί το επιστέγασμα όλης αυτής της προσπάθειας και είναι ένα ακόμη έμπρακτο και ειλικρινές δείγμα  ευαισθησίας και δέσμευσης για την καταπολέμηση των διακρίσεων και των ανισοτήτων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ