Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ξεκίνησε η δίκη της UBS για  φορολογική απάτη 10 δις. ευρώ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξεκίνησε η δίκη της UBS για  φορολογική απάτη 10 δις. ευρώ

Άρχισε στο Παρίσι η πολυαναμενόμενη δίκη σε βάρος της ελβετικής τράπεζας UBS, της θυγατρικής της στη Γαλλία και έξι υψηλόβαθμων στελεχών με τις κατηγορίες ότι ενορχήστρωσαν τεράστιο σχέδιο φορολογικής απάτης, με στόχο να βοηθήσουν τους πλούσιους Γάλλους πελάτες τους να γλιτώσουν φόρους.

Ύστερα από έξι χρόνια ερευνών, η UBS βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες διακεκριμένης φορολογικής απάτης και ξεπλύματος χρήματος καθώς και ότι προσπάθησε παράνομα να προσεγγίσει πελάτες στη Γαλλία. Σύμφωνα με την υπηρεσία οικονομικών εγκλημάτων της Γαλλίας, η UBS απέκρυψε από τις αρμόδιες Αρχές σχεδόν 10 δισεκατομμύρια ευρώ!

Η μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα κινδυνεύει με πρόστιμα έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η UBS αρνείται τις κατηγορίες και εκπρόσωπος της τράπεζας δήλωσε: «Ύστερα από έξι και πλέον χρόνια νομικών διαδικασιών, θα έχουμε τελικά την ευκαιρία να απαντήσουμε στους συχνά αβάσιμους ισχυρισμούς».

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ελβετική τράπεζα αντιμετώπισε μια αντίστοιχη νομική διαδικασία στις ΗΠΑ. Μάλιστα, η UBS το 2009 αναγκάστηκε να καταβάλει 780.000.000 δολάρια για τον διακανονισμό της υπόθεσης. Στη Γερμανία η UBS συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμα 300.000.000 ευρώ το 2014.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ