Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ξενοδοχεία, πλοία και πολυτελή ακίνητα «στο σφυρί» στις 27 Φεβρουαρίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξενοδοχεία, πλοία και πολυτελή ακίνητα «στο σφυρί» στις 27 Φεβρουαρίου.

Ακίνητα «φιλέτα» σε όλη τη χώρα, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εγκαταστάσεις βιομηχανιών, πλοία, εξοπλισμός καταστημάτων αλλά και κούτες με τσιγάρα βγαίνουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό στις 27 Φεβρουαρίου.

Πολυτελείς κατοικίες, μεζονέτες, διαμερίσματα ακόμη και θέσεις πάρκινγκ, καταστήματα σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων περιλαμβάνονται στη λίστα των ακινήτων που έχουν ήδη αναρτηθεί για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς της Τετάρτης. Παραθαλάσσια οικόπεδα με υπερσύγχρονα ξενοδοχεία, δίπλα στη θάλασσα, στη Χαλκιδική, την Πελοπόννησο, τη Ρόδο κλπ ή τα Ζαγοροχώρια «φιγουράρουν» ήδη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. ΄

Πλοία, φορτηγά, χαλασμένα ΙΧ αυτοκίνητα και… αναπτήρες

Εκτός όμως από τα ακίνητα, στο «σφυρί» βγαίνουν και πλοία ναυτιλιακών εταιριών, όπως το ««ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ», αλλά και φορτηγά και ΙΧ αυτοκίνητα, ορισμένα εκ των οποίων, όπως αναφέρεται, είναι «χαλασμένα και διαβρωμένα από τη σκουριά».

Επίσης, σκαμπό ή τραπέζια, ψυγεία κλπ από τον εξοπλισμό των καταστημάτων ή των εταιρειών αλλά και τσιγάρα, μπαταρίες, κάρτες κινητής τηλεφωνίας και αναπτήρες από ψιλικατζίδικα, λόγω των χρεών των ιδιοκτητών τους στο Δήμο Αθηναίων ή στην Εφορία.

Το ακίνητο της Ελένης Κούρκουλα, στο Αλεποχώρι

Ανάμεσα σε εκατοντάδες πολίτες που βλέπουν τα περιουσιακά τους στοιχεία να βγαίνουν στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό είναι και η γνωστή ηθοποιός και πολιτικός Ελένη Κούρκουλα η οποία έγινε γνωστή από το ρόλο της «Σελήνης» στην τηλεοπτική σειρά του Ν. Φώσκολου «Λάμψη» και εξελέγη ως βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ., δύο φορές, αναλαμβάνοντας μάλιστα κυβερνητική θέση επί Κώστα Σημίτη.

Η κ. Κούρκουλα η οποία διατέλεσε υφυπουργός Παιδείας το 2001, παραιτήθηκε, τρία χρόνια μετά την επανεκλογή της στη Βουλή, δηλώνοντας την πρόθεσή της να μείνει μακριά από την «πρώτη γραμμή» της πολιτικής».

Εξοχικό με… αυθαιρεσίες

Στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό της 27ης Φεβρουαρίου μπαίνει το ακίνητο της κ. Κούρκουλα στη θέση «Λυκοφρύδι» Ντουράκο, στο Αλεποχώρι, το οποίο ήταν υποθηκευμένο στη EUROBANK και περιλαμβάνει ένα παραθαλάσσιο αγροτεμάχιο 1.980,37 τ.μ, μαζί με μία ισόγεια κατοικία 89, 27 τ.μ.

Το σπίτι έχει ανεγερθεί με άδεια του 1983 και όπως αναφέρεται « είναι συνήθους κατασκευής, αποτελούμενο από ενιαίο χώρο υποδοχής καθιστικό, κουζίνα, διάδρομο, δύο w.c, δυο κοιτώνες, έναν μικρό βοηθητικό χώρο, συνολικής επιφανείας 89,27τμ και έναν αυθαίρετο αποθηκευτικό χώρο περίπου 20,00τμ κάτω από τη βεράντα.

Στο εκτιμώμενο ακίνητο έχουν διαπιστωθεί αυθαιρεσίες (υπόγειος αποθηκευτικός χώρος) για τις οποίες δεν είναι γνωστό αν έχει γίνει μέχρι στιγμής κάποια ενέργεια για την τακτοποίηση τους και υπαγωγή τους στις περί τακτοποίησης αυθαιρέτων διατάξεις των Ν.3843/10 ή 4014/11, Ν4178/13, Ν4495/17. Το οικόπεδο είναι περιφραγμένο και στον ακάλυπτο χώρο υπάρχουν δένδρα και καλλωπιστικά φυτά»

«Τα λεφτά τελείωσαν»

Με πρόσφατη δήλωσή της πάντως η ηθοποιός είχε φανεί μάλλον… προφητική, μιλώντας για «λεφτά που τελείωσαν». Με αφορμή την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε πει χαρακτηριστικά:

«Μη σας φανεί ακραίο, αλλά μήπως ο κάθε Έλληνας δεν ήταν ένας μικρός, μικρός “Τσοχατζόπουλος”; Δήλωσε κανείς την πραγματική αξία του σπιτιού που αγόρασε;»

Και συνέχισε: «Επί χρόνια όλοι πιστεύαμε ότι υπάρχουν κάποια λεφτά, που δεν είναι δικά μας. Που τα έχει κάπου κάποιο κράτος και οφείλει να μας τα δίνει. Ποτέ δεν συνειδητοποιήσαμε ότι αυτά τα λεφτά ήταν δικά μας και τώρα τελείωσαν».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ