Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Οι Αμερικανοί δηλώνουν κουρασμένοι από το «πολιτικά ορθό»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι Αμερικανοί δηλώνουν κουρασμένοι από το «πολιτικά ορθό»

Η πλειονότητα των Αμερικανών δηλώνει κουρασμένη από τις «πολιτικά ορθές» δηλώσεις, που περιορίζουν την ελευθερία έκφρασής τους, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση, η οποία αντικατοπτρίζει τον τρόπο σκέψης του προέδρου Ντόνανλτ Τραμπ, που διατυπώνει πολλές φορές απόψεις που προκαλούν σάλο.

Σύμφωνα με την έρευνα, την οποία διενήργησε τι ινστιτούτο Marist για λογαριασμό του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου NPR/PBS, το 52% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί η χώρα του να γίνει περισσότερο πολιτικά ορθή και δηλώνουν «ενοχλημένο», καθώς δεν μπορεί πλέον να εκφράζεται ελεύθερα επί σειράς θεμάτων.

Το ποσοστό αυξάνεται σε 76% στους Ρεπουμπλικανούς και 53% για τους ανεξάρτητους, ενώ οι περισσότεροι Δημοκρατικοί (55%) ζητούν να επιδεικνύεται μεγαλύτερη «ευαισθησία» κατά την έκφραση ιδεών.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ινστιτούτου Marist Λι Μίρινγκοφ, αυτή η δημοσκόπηση αποτελεί προειδοποίηση για τους Δημοκρατικούς, που ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Νοέμβριο χάρη στη στήριξη των ανεξάρτητων ψηφοφόρων.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 1.075 άνθρωποι το διάστημα μεταξύ 28ης Νοεμβρίου και 4ης Δεκεμβρίου, αντανακλά τις διαιρέσεις στην αμερικανική κοινωνία μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Δηλωμένος πολέμιος του «πολιτικά ορθού», ο δισεκατομμυριούχος καταφέρεται συχνά εναντίον των επικριτών του, χρησιμοποιώντας εκφράσεις που φθάνουν ορισμένες φορές στα όρια της προσβολής.

Κατηγορείται επίσης ότι έδωσε χώρο στον ρατσιστικό λόγο μέσω της επιείκειας που επιδεικνύει προς την ακροδεξιά και τις δηλώσεις του για τη μετανάστευση.

Την ίδια ώρα, ένα μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων (70%) κρίνει ότι το επίπεδο της ευγένειας στους κύκλους της εξουσίας στην Ουάσιγκτον μειώθηκε μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο του 2016.

Ωστόσο, αν και οι Δημοκρατικοί θεωρούν τον Αμερικανό πρόεδρο υπεύθυνο για αυτό το τοξικό κλίμα (67%), οι Ρεπουμπλικάνοι κατηγορούν τα ΜΜΕ (58%).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ