Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

“Οι δικαστές και οι εισαγγελείς δεν τρομοκρατούνται”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Οι δικαστές και οι εισαγγελείς δεν τρομοκρατούνται”

«Οι Δικαστές και Εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται». Αυτό επισημαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στην ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Η μεγαλύτερη δικαστική ένωση της χώρας καταδικάζει κάθε τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά κρατικών λειτουργών και επισημαίνει το χρέος της Πολιτεία να λαμβάνει μέτρα προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών. Παράλληλα, τονίζει πως αναμένει τη διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αστυνομικές αρχές.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρεται :

«Με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά κρατικών λειτουργών, οι οποίοι επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον. Έχει αποδειχθεί ότι τέτοιες ενέργειες που επιχειρούν να επηρεάσουν την δικαστική συνείδηση είναι ατελέσφορες. Οι Δικαστές και Εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται.

Χρέος της Πολιτείας είναι να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Αναμένουμε την ολοκλήρωση της έρευνας από την Αστυνομία και την διαλεύκανση της υπόθεσης» τονίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στην ανακοίνωση της.

Ο Υπουργός

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Ντογιάκο και του εξέφρασε τη συμπαράστασή του. Επίσης τον ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την υπ. Προστασίας του Πολίτη για την εξέλιξη των ερευνών.

Ο κ. Καλογήρου μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν δήλωσε:

«Η Δικαιοσύνη αλλά και η ελληνική κοινωνία δεν εκφοβίζονται από ενέργειες που στρέφονται κατά των θεσμών της Δημοκρατίας»

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία ανώτατου Εισαγγελικού Λειτουργού η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος:

  • Καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια κατά Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών και τονίζει πως κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, στοχεύουσα στην πλήξη της ίδιας της Δημοκρατίας, είναι καταδικαστέα και ανίκανη να κάμψει το υψηλό φρόνημα και την προσήλωση στο συνταγματικό καθήκον τους.
  • Καλεί την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση και ενίσχυση των μέτρων φύλαξης και προστασίας των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ