Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ούτε η Τουρκία δεν θα δεχθεί το ιρανικό «δεξαμενόπλοιο-τρομοκράτης»! Έβαλε πλώρη προς τα Κατεχόμενα;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ούτε η Τουρκία δεν θα δεχθεί το ιρανικό «δεξαμενόπλοιο-τρομοκράτης»! Έβαλε πλώρη προς τα Κατεχόμενα;

Το θρίλερ με το ιρανικό πλοίο-τρομοκράτης, όπως το χαρακτηρίζουν οι ΗΠΑ συνεχίζεται. Μετά την Καλαμάτα οι νεότερες φήμες ήθελαν το Adrian Darya (πρώην Grace 1) να «δένει» στην Τουρκία όμως αυτό διαψεύστηκε. Κάποιες πληροφορίες τώρα λένε ότι θα κατευθυνθεί προς τα Κατεχόμενα.

Η Άγκυρα δεν το ρίσκαρε τουλάχιστον προς το παρόν, ώστε να μην μπει σε μια νέα διαμάχη με τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οποιαδήποτε βοήθεια στο ιρανικό πλοίο είναι αιτία πολέμου.

Το Σάββατο αρχικά είχε δηλώσει ότι επιδιώκει να φτάσει στην Καλαμάτα, άλλαξε όμως ρότα, δηλώνοντας ως νέο προορισμό τη Μερσίνα, ύστερα από κλιμακούμενες προειδοποιήσεις των ΗΠΑ για κυρώσεις σε όσους το βοηθήσουν. Ελληνικές και κυπριακές ναυτιλιακές εταιρείες είχαν ξεκαθαρίσει στο τάνκερ ότι δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Τα δεδομένα της υπηρεσίας Refinitiv Eikon δείχνουν ότι δεν κινείται πλέον προς την Τουρκία, αλλά βρίσκεται δυτικά της Κρήτης. Δεν μπορούν να προσδιορίσουν, όμως, ποιος είναι ο νέος προορισμός του. To τάνκερ πάντως έχει ανάγκη από ανεφοδιασμό σε καύσιμα και τρόφιμα.

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής λένε ότι μεταφόρτωσε το πετρέλαιο που μεταφέρει σε άλλο πλοίο εν πλω. Να πούμε ότι το φορτίο είναι υπερβολικά βαρύ για να περάσει από τη Διώρυγα του Σουέζ και να επιστρέψει στο Ιράν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ