Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ο Καναδός υπουργός Δικαιοσύνης κατηγορεί το περιβάλλον του Τριντό για σκάνδαλο διαφθοράς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Καναδός υπουργός Δικαιοσύνης κατηγορεί το περιβάλλον του Τριντό για σκάνδαλο διαφθοράς

Σε ευθείες κατηγορίες κατά του περιβάλλοντος του Καναδού πρωθυπουργού Τζαστίν Τριντό, ότι δέχθηκε «ανάρμοστες πιέσεις» αλλά και «συγκαλυμμένες απειλές» προκειμένου ο καναδικός όμιλος SNC-Lavalin, ο οποίος ενεπλάκη σε σκάνδαλο διαφθοράς στη Λιβύη, να μην προσαχθεί σε δίκη, προχώρησε για πρώτη φορά η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Τζόντι Ουίλσον-Ρέιμπουλντ, στην κατάθεσή της ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της καναδικής Βουλής.

Ο καναδικός όμιλος κατηγορείται ότι μοίρασε ποσά 32.000.000 ευρώ σε Λίβυους αξιωματούχους επί των ημερών του  Καντάφι. Μετά την επίσημη τοποθέτηση της Ουίλσον, που αναζωπύρωσε την πολιτική κρίση που μαίνεται στη χώρα εδώ και τρεις εβδομάδες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άντριου Σιρ, ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού και έρευνα της αστυνομίας για την υπόθεση.

Ωστόσο, ο Τριντό αρνήθηκε σθεναρά τις κατηγορίες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μόντρεαλ: «Επιμένω, όπως έκανα εξαρχής, ότι εγώ και το προσωπικό μου ενεργήσαμε πάντα με προσήκοντα και επαγγελματικό τρόπο», αντέτεινε ο μέχρι πρότινος λαοφιλής πολιτικός.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ