Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ο Μακρόν «τρέμει» την τελική επίθεση του Σαββατοκύριακου από τα «κίτρινα γιλέκα»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Μακρόν «τρέμει» την τελική επίθεση του Σαββατοκύριακου από τα «κίτρινα γιλέκα»

Τρέμουν στη Γαλλία νέα κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όταν θα γίνει ουσιαστικά το πρώτο τεστ για να διαπιστώσει ο Εμανουέλ Μακρόν αν… έπιασαν τόπο οι εξαγγελίες του. Σε κυβερνητικό επίπεδο δεν έχει αποφασιστεί προσώρας να απαγορευτούν οι επικείμενες διαδηλώσεις, αν και την ίδια στιγμή υπήρξε χθες μια απόπειρα σε επίπεδο έκκλησης για την επικράτηση της λογικής μετά την επίθεση στο Στρασβούργο, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό.

Τώρα που η οργή εκφράστηκε και εισακούστηκε και η κυβέρνηση απάντησε, «αυτό που ζητάμε, με υπευθυνότητα, είναι να επικρατήσει η λογική και να μη γίνουν διαδηλώσεις το Σάββατο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης στο Cnews απευθυνόμενος στα «κίτρινα γιλέκα».

Σε δοκιμασία

Είπε επίσης ότι «δεν είναι λογικό να γίνουν διαδηλώσεις, διότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν δοκιμαστεί πάρα πολύ τις τελευταίες εβδομάδες και με δεδομένη την επίθεση στο Στρασβούργο θα ήταν προτιμότερο αυτό το Σάββατο καθένας να έχει τη δυνατότητα, ήσυχα, να αφιερωθεί στις δραστηριότητες ενός Σαββάτου πριν από τις οικογενειακές γιορτές του τέλους του έτους, παρά να πάει να διαδηλώσει και να θέσει πάλι σε δοκιμασία τις δυνάμεις ασφαλείας».

Η πρότασης μομφής

Ταυτόχρονα, και η υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελουμπέρ δήλωσε ότι «το κίνημα πρέπει να σταματήσει», δεδομένου του «δραματικού γεγονότος» στο Στρασβούργο και των απαντήσεων που δόθηκαν από τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας «στις διεκδικήσεις των “κίτρινων γιλέκων”». Από χθες το απόγευμα στη Γαλλία άρχισε και η συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσαν οι βουλευτές τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης – ωστόσο οι 62 έδρες που κατέχει συνολικά η Αριστερά δεν αρκούν για να απειληθεί η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ