Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ο Μπόρις Τζόνσον αποκάλεσε «μαλ…ες» τους Γάλλους σε ντοκιμαντέρ του BBC

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Μπόρις Τζόνσον αποκάλεσε «μαλ…ες» τους Γάλλους σε ντοκιμαντέρ του BBC

Μία βρισιά του Μπόρις Τζόνσον για τους Γάλλους την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου που κόπηκε από ντοκιμαντέρ του BBC πέρυσι έπειτα από αίτημα του Φόρειν Οφις, αποκαλύπτει η Daily Mail.

Ο τότε υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι οι Γάλλοι συμπεριφέρονται σαν «μαλ…ες» στο θέμα του Brexit. Το σχόλιο επρόκειτο να περιληφθεί στο ντοκιμαντέρ, αλλά το υπουργείο ζήτησε να κοπεί στο μοντάζ, για να μην έχει αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις των δύο χωρών, σύμφωνα με το δημοσίευμα του βρετανικού ταμπλόιντ.

Ο Μπόρις Τζόνσον, που παραιτήθηκε τον Ιούλιο 2018 από την κυβέρνηση για να εκφράσει την διαφωνία του για την στρατηγική της Τερέζα Μέι για το Brexit, προσπαθεί τώρα να την διαδεχθεί στην Ντάουνινγκ Στριτ. Είναι αντίπαλος του σημερινού υπουργού Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ και θεωρείται φαβορί διότι έχει μεγάλη απήχηση στην βάση του Συντηρητικού Κόμματος. Ομως δέχεται επιθέσεις για τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του, την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του και τις ηγετικές του ικανότητες.

Το ντοκιμαντέρ του BBC μεταδόθηκε τον Νοέμβριο 2018 σε τρία μέρη στο BBC Two με τίτλο “Inside the Foreign Office”.

«Το πρόγραμμα επεδίωκε να δείξει την ζωή εντός του Φόρειν Οφις. Η ομάδα παραγωγής έλαβε αποφάσεις για το περιεχόμενο και είναι πεπεισμένη ότι το πρόγραμμα εκπλήρωσε τους στόχους του και έχει το επιθυμητό περιεχόμενο», δήλωσε χθες εκπρόσωπος του BBC.

Το υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Daily Mail.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ