Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ο Στάνλεϊ η καμηλοπάρδαλη σώθηκε από την πυρκαγιά στο Μαλιμπού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Στάνλεϊ η καμηλοπάρδαλη σώθηκε από την πυρκαγιά στο Μαλιμπού

Ο Στάνλεϊ, η τύχη του οποίου απασχόλησε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε να επιζήσει από την πύρινη λαίλαπα στο Malibu Wine Safari μαζί με άλλα μεγάλα, εξωτικά ζώα..

Ο Στάνλεϊ η καμηλοπάρδαλη και άλλα περίπου 140 ζώα είναι πλέον ασφαλή, αφού ο μικρός ζωολογικός κήπος τους στην Καλιφόρνια καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από την φονική πυρκαγιά, που σάρωσε τα βουνά του Μαλιμπού, όπως έγινε γνωστό από τους ιδιοκτήτες του πάρκου.

Ο Στάνλεϊ, η τύχη του οποίου απασχόλησε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε να επιζήσει από την πύρινη λαίλαπα στο Malibu Wine Safari μαζί με άλλα μεγάλα, εξωτικά ζώα, τα οποία δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις λόγω του πολύ μεγάλου κινδύνου, δήλωσε η Ντακότα Σέμλερ στo Reuters.

«Οι χειρότερες φήμες που ακούστηκαν ήταν ότι παραμελήσαμε τα ζώα μας, αυτό δεν είναι αλήθεια. Βρισκόμασταν εδώ, μαζί τους όλη την ώρα» είπε η Σέμλερ, στην οικογένεια της οποίας ανήκει το πάρκο.

«Είναι επικίνδυνο να μεταφέρεις μια καμηλοπάρδαλη 5,5 μέτρων σε μια καρότσα 3,5 μέτρων. Τα περισσότερα άγρια ζώα είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθούν. Κινδυνεύουν να τραυματιστούν και να υποστούν σοκ» εξήγησε η Σέμλερ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ