Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

21.500 εκλογικά τµήµατα, για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
21.500 εκλογικά τµήµατα, για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου λειτούργησαν πάνω από 40.000 εκλογικά τµήµατα, σχεδόν διπλάσια από τα 21.500 της 7ης Ιουλίου. Αυτό συνέβη για να µη δηµιουργηθούν µεγάλες ουρές, καθώς κάθε ψηφοφόρος έπρεπε να ρίξει ψηφοδέλτια σε τρεις έως τέσσερις κάλπες, ενώ τώρα είναι µόνο µία. Κατά συνέπεια, δηµιουργήθηκαν τότε νέα εκλογικά τµήµατα και πολλοί εκλογείς µετακινήθηκαν από τον τόπο που ψήφιζαν συνήθως.

Κατά κανόνα, όλοι οι ψηφοφόροι θα επιστρέψουν τώρα στα εκλογικά τµήµατα που ψήφιζαν τα προηγούµενα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, όµως, είναι προτιµότερο για τον εκλογέα να σιγουρέψει το πού ακριβώς θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωµα για να αποφύγει µια πιθανή ταλαιπωρία την ερχόµενη Κυριακή.

Αυτό γίνεται εύκολα µε δύο τρόπους:

  • Μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr «Μάθε πού ψηφίζεις»
  • Καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο της ∆ιεύθυνσης Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθµό 213 136 1500, από ∆ευτέρα έως Κυριακή, 09:00 έως 17:00. Οσοι δεν βρουν το όνοµά τους καλούνται να απευθυνθούν στον δήµο που είναι εγγεγραµµένοι.

Υπενθυµίζεται ότι οι ερχόµενες εκλογές θα γίνουν µε βάση την τελευταία αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων της 30ής Απριλίου 2019 και αυτό σηµαίνει ότι δεν θα ισχύσει αίτηση µεταδηµότευσης ύστερα από αυτή την ηµεροµηνία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ