Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Πέθανε ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πέθανε ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος.

Ο γνωστός εκδότης αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Ο αδελφός του Νίκος Ρίζος επιβεβαίωσε τη δυσάρεστη είδηση.

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Ρίζος

Ο Δημήτρης Ρίζος είχε γεννηθεί στην Πρώτη Σερρών το 1936.

Η μετακόμιση της οικογένειας στη Δράμα έδωσε την ευκαιρία στον μικρό να δείξει από πολύ νωρίς την κλίση του στη δημοσιογραφία.

Λόγω της στενής σχέσης του πατέρα του με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο Δημήτρης Ρίζος βρέθηκε πολύ σύντομα στο γραφείο του.

Όταν ο Καραμανλής ήταν υπουργός Δημοσίων Έργων, ο νεαρός τότε Δημήτρης Ρίζος έγινε αρχικά το παιδί για όλες τις δουλειές.

Το βράδυ που επέστρεψε ο Κ.Καραμανλής από το Παρίσι, ο Ρίζος ήταν στον Έβρο ως επιστρατευμένος, αλλά την επομένη κλήθηκε να επιστρέψει στην Αθήνα για να είναι δίπλα στον πρώτο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης.

Λίγο αργότερα εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην ιστορική «Βραδυνή» του Τζώρτζη Αθανασιάδη, χωρίς να εγκαταλείψει μέχρι το 1980 το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η μεταγραφή του στον «Ελεύθερο Τύπο» δεν εκτόξευσε μόνο τις δικές του μετοχές, αλλά και αυτές της εφημερίδας, αφού το δισέλιδο που υπέγραφε με τίτλο «Ανάδελφος Τύπος» έγινε αμέσως το αγαπημένο των αναγνωστών.

Όταν έφυγε από την εφημερίδα πήγε στον «Αδέσμευτο Τύπο», όπου και παρέμεινε για αρκετά χρόνια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ