Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

«Παράθυρο ελπίδας» από Γιούνκερ για Brexit με συμφωνία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Παράθυρο ελπίδας» από Γιούνκερ για Brexit με συμφωνία

Με τους φόβους για ένα «άτακτο Brexit» να είναι πλέον περισσότερο υπαρκτοί από ποτέ, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, σχολίασε σε συνέντευξή του στην «El Pais» πως, αν τελικά συμβεί, θα πρόκειται για «μία τραγική στιγμή για την Ευρώπη».

Παρόλα αυτά εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να φτάσουμε σε μια συμφωνία με το Λονδίνο», χαρακτηρίζοντας «εποικοδομητική και εν μέρει θετική» τη συνάντησή του στο Λουξεμβούργο με τον Μπόρις Τζόνσον.

«Δεν συμμερίζομαι την ιδέα εκείνων που πιστεύουν πως ο Βρετανός πρωθυπουργός παίζει μαζί μας. Πιστεύω πως προσπαθεί να βρει μια συμφωνία αποδεκτή» σχολίασε, παραδεχόμενος ότι τόσο η Κομισιόν όσο και ευρύτερα η Ε.Ε. δεν χειρίστηκαν όπως έπρεπε το ζήτημα του Brexit. Κι αυτό γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «αποφάσισε να μην παρέμβει» το 2016, έπειτα από αίτημα του Ντέιβιντ Κάμερον, όταν η Βρετανία οργάνωσε το δημοψήφισμα για την παραμονή της στην Ε.Ε.

Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, πάντως, ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να έχει συνομιλίες με Ευρωπαίους ηγέτες στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να διασφαλίσει μια συμφωνία για το Brexit έως το τέλος Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το newsbreak οι συνομιλίες αυτές θα διεξαχθούν υπό το φως νέας δημοσκόπησης της Opinium, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Observer» και κατέδειξε ότι οι Τόρις προηγούνται με 15% των Εργατικών, συγκεντρώνοντας το 37% των ψήφων των πολιτών, την ώρα που το κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν περιορίζεται στο 22%.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ