Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Παραπομπή Β. Μαρινάκη και άλλων 27 αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παραπομπή Β. Μαρινάκη και άλλων 27 αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών

Σε δίκη για ένα κακούργημα (αλλοίωσης αποτελέσματος) κι ένα πλημμέλημα (σύσταση συμμορίας) παραπέμπεται ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης σχετικά με την υπόθεση των αποκαλούμενων στημένων αγώνων.

Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, έπραξε το αναμενόμενο μετά την απόρριψη από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου των κατηγοριών της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης βάζοντας οριστικά στο αρχείο την υπόθεση για αυτές τις βαριές κατηγορίες.

Ο Αρειος Πάγος απέρριψε ήδη τις βαρύτερες κατηγορίες για τις οποίες είχε ασκηθεί δίωξη

Έτσι η Δικαιοσύνη ακολουθεί την αναμενόμενη πορεία αφού αναβιώνει ουσιαστικά το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, με πρόεδρο τον Κώστα Σταμαδιάνο, με το το οποίο είχαν απαλλαγεί οι κατηγορούμενοι, για τρία κακουργήματα και παραπέμπονταν μόνον για  αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνα και για σύσταση συμμορίας.

Ανάλογη πρόταση έκανε και ο εισαγγελέας Εφετών Περικλής Δράκος, ο οποίος επανεξέτασε την υπόθεση και πρότεινε να παραπεμφθούν σε δίκη, για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων αγώνα και για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας ο Βαγγέλης Μαρινάκης και 27 ακόμη κατηγορούμενοι.

Η εισαγγελική πρόταση έγινε δεκτή στο υπ’αριθμόν 1692/2018 βούλευμά του Συμβουλίου Εφετών

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ