Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Πατέρας που ευθύνεται για τον θάνατο του παιδιού του καταδικάστηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πατέρας που ευθύνεται για τον θάνατο του παιδιού του καταδικάστηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερος

Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε ο 54χρονος ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους στη Σητεία. Ο 54χρονος κρίθηκε ατιμώρητος κατά πλειοψηφία από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ενώ μειοψήφησαν 3 δικαστές ανάμεσά τους και η πρόεδρος της.

Το περιστατικό

Τον Ιανουάριο του 2017 ο 52χρονος –τότε- πατέρας είχε παραστεί σε κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και σύμφωνα με όσους βρέθηκαν στο χώρο κατανάλωνε αλκοόλ. Όταν έφτασε στο σπίτι και σύμφωνα με εισαγγελικές και ανακριτικές πηγές ο 52χρονος καυγάδισε σοβαρά με τη σύντροφό του -καθώς είχαν αποκτήσει μαζί παιδί αλλά δεν είχαν παντρευτεί- και στη διάρκεια του άγριου διαπληκτισμού ο 52χρονος φέρεται να πέταξε το κινητό του προς τη σύντροφό του αλλά χτύπησε το βρέφος.

Αρχικά είχε γίνει καταγγελία και σχηματίστηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 52χρονος. Στη συνέχεια και όταν πλέον “έσβησε” το αγγελούδι συμπληρώθηκε στη δικογραφία και η κατηγορία της πρόκλησης θανατηφόρας βλάβης.

Το βρέφος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από τον ίδιο τον πατέρα , ενώ όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής όπου έμενε το ζευγάρι, είχαν συχνά καυγάδες.

Ήταν η «κακιά στιγμή»

Σε όλη τη διάρκεια της δίκης ο 54χρονος πατέρας ήταν βουρκωμένος και μάλιστα ακούγοντας μάρτυρες να μιλούν για την σχέση του με το παιδί του ξέσπαγε σε κλάματα.

Στην διάρκεια της απολογίας του περιέγραψε τα όσα συνέβησαν τη μοιραία εκείνη ημέρα και υποστήριξε και πάλι ότι επρόκειτο για την «κακιά στιγμή» και ότι πέταξε το κινητό πάνω στον εκνευρισμό του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί το βρέφος.

Σύμφωνα με το neakriti.gr με δάκρυα στα μάτια υποδέχτηκαν την απόφαση του δικαστηρίου το ζευγάρι και οι λιγοστοί φίλοι που βρίσκονταν στην αίθουσα. Μάλιστα ο κατηγορούμενος αλλά και η σύζυγός του αγκαλιάστηκαν σφιχτά κλαίγοντας αλλά νιώθοντας ανακουφισμένοι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ