Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Πληρώνει η κυβέρνηση τις ζημιές που έκαναν σε περιουσίες οι πρόσφυγες της Μόρια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πληρώνει η κυβέρνηση τις ζημιές που έκαναν σε περιουσίες οι πρόσφυγες της Μόρια

Να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων ή περιουσιών που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές από παράνομες ενέργειες μεταναστών ή προσφύγων στη Μόρια αποφάσισε η κυβέρνηση με διάταξη που ψηφίστηκε στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση αποφάσισε να αποζημιώσει με πιστώσεις του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής τις ζημιές που προκάλεσαν οι πρόσφυγες, χωρίς πάντως να έχει γίνει γνωστό το ύψος των ποσών που θα πρέπει να καταβληθούν.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 21.παρ 2 του νόμου 4587/18 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 24 Δεκεμβρίου «ζημίες που υπέστησαν περιουσίες φυσικών και νομικών προσώπων στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Μόριας του Δήμου Λέσβου, οι οποίες οφείλονται σε πράξεις προσφύγων ή μεταναστών και έχουν καταγραφεί και αποτιμηθεί στο από 1.11.2018 πρακτικό της Επιτροπής που συστάθηκε με την αριθμ. 457/2018 απόφαση του Δημάρχου Λέσβου και εγκρίθηκε με την αριθμ.826/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λέσβου, αποζημιώνονται από πιστώσεις του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο επιχορηγεί τον δήμο αυτόν με τα αντίστοιχα ποσά για την καταβολή τους στους δικαιούχους.

Οι εν λόγω πιστώσεις προέρχονται από εισπραττόμενα έσοδα του άρθρου 132 τουν. 4251/2014 (Α΄ 80). Εκ των περιλαμβανόμενων στο πρακτικό εξαιρούνται: α) οι καλυπτόμενες από ασφαλιστικό συμβόλαιο σε ισχύ αποζημιώσεις οικιών, επαγγελματικών χώρων, οχημάτων, μηχανημάτων κάθε είδους, β) οι αποζημιώσεις από κλοπές σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους και γ) αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ