Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ. Εργασίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπ. Εργασίας

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι προγραμματίζει για την Πέμπτη 28 Μαρτίου η Πανελληνία Ομοσπονδία Εργαζόμενων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά όπως αναφέρουν σε χθεσινή τους ανακοίνωση: «Έχουμε τον ίδιο φορέα ασφάλισης ΕΦΚΑ και δεν μπορεί ίδιοι επαγγελματίες να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο.

Όσοι προέρχονται από το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ, εν αντιθέσει με συναδέλφους ιδίων επαγγελμάτων που δεν είναι ενταγμένοι προέρχονται από τον ασφαλιστικό φορέα του Δημοσίου. Κληρονομήσαμε όλες τις δυσμενείς διατάξεις του ΕΦΚΑ εκτός του ενός θετικού μέτρου που προβλέπει την ενιαία ασφαλιστική αντιμετώπιση των εργαζομένων ιδίων επαγγελμάτων».

Η Ομοσπονδία, από την προηγούμενη κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας, στις 14 Μαρτίου, είχε ζητήσει ραντεβού με την υπουργό, ώστε να θέσουν το αίτημα της ένταξης τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, χωρίς ακόμα να έχουν λάβει απάντηση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ