Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ποινή 20 ετών στον 57χρονο που έστελνε δέματα με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε Δημοκρατικούς και σε επικριτές του Τραμπ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποινή 20 ετών στον 57χρονο που έστελνε δέματα με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε Δημοκρατικούς και σε επικριτές του Τραμπ

Ένας 57χρονος άνδρας από την Φλόριντα, ο οποίος έστελνε δέματα με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς σε ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών και σε επικριτές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, καταδικάστηκε από δικαστήριο στην Νέα Υόρκη σε ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Ο δράστης Σέζαρ Σαγιόκ, ο οποίος δήλωσε ένοχος τον Μάρτιο για χρήση όπλων μαζικής καταστροφής, μεταξύ άλλων κατηγοριών, ξέσπασε σε κλάματα όταν ο δικαστής Τζεντ Ράκοφ του δικαστηρίου του Μανχάταν, ανακοίνωσε την ποινή του.

Ανάμεσα στους παραλήπτες των δεμάτων που είχε στείλει ο Σαγιόκ ήταν ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, η τέως υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο Τζορτζ Σόρος και ο ηθοποιός Ρόμπερτ ντε Νίρο. Κανένα από τα πακέτα δεν έφτασε στους παραλήπτες.

Οι εισαγγελικές αρχές είχαν περιγράψει τον Σαγιόκ στα δικαστικά έγγραφα ως τον εγκέφαλο «τρομοκρατικών επιθέσεων διάρκειας δύο εβδομάδων», που εξαπολύθηκε με κίνητρα «ιδεολογίας γεμάτης μίσους», προτείνοντας την επιβολή ποινή κάθειρξης, τονίζοντας ότι ο Σαγιόκ αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ