Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ποιοι είναι οι δυο δικηγόροι που συνελήφθησαν με εντάλματα  για τη “μαφία των φυλακών” – Υπουργείο Δικαιοσύνης: Το κουβάρι της βίας ξεμπλέκεται!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποιοι είναι οι δυο δικηγόροι που συνελήφθησαν με εντάλματα  για τη “μαφία των φυλακών” – Υπουργείο Δικαιοσύνης: Το κουβάρι της βίας ξεμπλέκεται!

Ένας πασίγνωστος δικηγόρος της Αθήνας που είχε εμπλακεί και σε ποινική υπόθεση μεγάλης δημοσιότητας και ως θύμα επίθεσης, και μια γυναίκα συνάδελφος του που φέρεται να είχε εκπροσωπήσει σε ανάκριση τον εμφανιζόμενο ως εγκέφαλο της “μαφίας των φυλακών” , είναι από το απόγευμα κρατούμενοι στην αντιτρομοκρατική για εμπλοκή στο κύκλωμα. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, για «συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση».

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη των δύο δικηγόρων αναφέρει:

Ανακοινώνεται ότι απογευματινές ώρες σήμερα, 28-03-2019, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), δύο ημεδαποί, ένας άντρας και μία γυναίκα, σε εκτέλεση αντίστοιχων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Ανακριτή Εφέτη Αθηνών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Οι συλληφθέντες πρωινές ώρες αύριο θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Πως εντοπίστηκαν

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από λίγες μέρες όταν εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση  που δρούσε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, με τη συμμετοχή τουλάχιστον 13 ατόμων, εκ των οποίων οι οκτώ είναι Αλβανοί και οι πέντε Έλληνες. Στο παλμαρέ τους φέρονται να είχαν συμβόλαια θανάτου, εκβιασμοί, δολοφονίες, ξέπλυμα χρήματος και πληθώρα άλλων υποθέσεων . Φέρονται να έλεγχαν όχι τις φυλακές σε επίπεδο εγκληματικών πράξεων, αλλά να στήνουν και να παραγγέλλουν συμβόλαια θανάτου, όπως του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο κέντρο της Αθήνας, εκβιασμούς για την απόσπαση χρημάτων και πολλών ακόμα.

Η εγκληματική οργάνωση αποκαλύφθηκε μετά την απόδραση μίας ομάδας Αλβανών, την Πρωτοχρονιά, από τον Κορυδαλλό. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται δολοφονίες και εκτελέσεις εντός του καταστήματος κράτησης (π.χ του Άλμπερτ Μπάκο) , η απόπειρα δολοφονίας θαμώνων μαγαζιού στο Μικρολίμανο, στον Πειραιά, το 2014, η εκτέλεση Ζαφειρόπουλου, στις 12 Οκτωβρίου 2017, καθώς και συγκάλυψη αποδράσεων και πολλών ακόμα εγκληματικών ενεργειών.

Διαχωρισμός

Τότε μετά την άσκηση των διώξεων έμεινε ανοιχτό ένα τμήμα της δικογραφίας που αφορούσε τη δράση συγκεκριμένων δικηγόρων που ακούγονταν σε καταγεγραμμένες συνομιλίες να συναλλάσσονται με τους Αλβανούς κρατούμενους. Μάλιστα  ο φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας των Αλβανών φέρεται να έχει εμπλοκή  στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου που συνελήφθη και μάλιστα έχει καταθέσει σε βάρος άλλου επιχειρηματία πως είχε δώσει την εντολή δολοφονίας με αποτέλεσμα αυτός να βρεθεί κατηγορούμενος. Οι αρχές τότε διαχώρισαν τη δικογραφία και την ανέθεσαν σε εφέτη ανακριτή ο οποίος προφανώς εκτίμησε πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ώστε να εκδώσει τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των δυο δικηγόρων.

Η ανακοίνωση του Υπ. Δικαιοσύνης

Με αφορμή τις σημερινές συλλήψεις δύο δικηγόρων Αθηνών από την Ελληνική Αστυνομία, με την κατηγορία της «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση» που δρούσε στις φυλακές Κορυδαλλού το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επαναλαμβάνει ότι

“Παρά το καθεστώς ανομίας που κάποιοι επιδιώκουν να επικρατήσει στις φυλακές οι εγκληματικές ενέργειες αποκαλύπτονται και οι κατηγορούμενοι οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το κουβάρι βίας και εγκλήματος, μέσα ή έξω από τις φυλακές, σιγά-σιγά ξεπλέκεται. 

Η ανάπτυξη των εγκληματικών φαινομένων αντιμετωπίζεται μεθοδικά και συγκροτημένα αλλά με όρους κράτους δικαίου, αποδεικνύοντας ότι η πολιτεία και αντανακλαστικά διαθέτει και αποτελεσματική μπορεί να είναι, με δεδομένη την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ