Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ποιοι είναι οι στενοί σύμβουλοι του Τσίπρα για τις εθνικές εκλογές;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποιοι είναι οι στενοί σύμβουλοι του Τσίπρα για τις εθνικές εκλογές;

Ποια είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ο Πρωθυπουργός εμπιστεύεται με κλειστά μάτια, και συμμετέχουν στο επιτελείο του για την προετοιμασία του σχεδίου ενόψει εθνικών εκλογών;

Οι στενοί σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα για τις εθνικές εκλογές είναι μια ομάδα από άτομα της εμπιστοσύνης του, που βοηθούν στην καλύτερη οργάνωση της προεκλογικής περιόδου ενόψει της μάχης της 7ης Ιουλίου.

Μπορεί να μην προχώρησε σε ανακοινώσεις, αλλά ο Πρωθυπουργός, μετά την βαριά ήττα στις Ευρωεκλογές, δημιούργησε ένα όργανο, το οποίο απαρτίζεται από ανώτερα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, φτιάχνοντας ουσιαστικά μια ομάδα κρούσης.

Αυτοί είναι ο γραµµατέας Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Οικονοµικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δηµήτρης Τζανακόπουλος. Το κεντρικό επιτελείο συνεδριάζει σε καθηµερινή βάση στα κεντρικά γραφεία του κόµµατος έχοντας τη συνολική ευθύνη για τον πολιτικό σχεδιασµό, την επικοινωνία, τη στρατηγική και την οργάνωση της προεκλογικής καµπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες του «Έθνους» για την ομάδα κρούσης του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη έχουν αποφασιστεί οι πρώτοι σταθµοί-περιοδείες των στελεχών σε µεγάλες και µικρότερες πόλεις της περιφέρειας, ενώ τις επόµενες ηµέρες θα σχηµατοποιηθεί και το πρόγραµµα περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα, ελαφρώς διαφοροποιηµένο ως προς το στήσιµό του σε σχέση µε την προεκλογική περίοδο για τις Ευρωεκλογές.

«Τώρα είναι η ώρα της µεγάλης µάχης, είναι η ώρα για τον κρίσιµο πόλεµο και τίποτα δεν έχει κριθεί», φέρεται να έχει πει ο Πρωθυπουργός στους συνεργάτες του, ζητώντας τους να έχουν ολοκληρώσει τον κεντρικό πυρήνα του προγράµµατος αλλά και των ψηφοδελτίων για την εθνική αναµέτρηση εντός της εβδοµάδας.

Ο ίδιος προσπάθησε να διώξει το κλίµα της ηττοπάθειας από το εσωτερικό του κόµµατος και να εµψυχώσει τα στελέχη και τους ψηφοφόρους, στέλνοντας το μήνυμα ότι ακόμα και μετά τις ήττες, μπορούν να ακολουθήσουν µεγάλες νίκες.

Σημειώνεται πως ως κεντρικό προεκλογικό όργανο θα λειτουργεί και η Πολιτική Γραµµατεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου έχει γίνει καταµερισµός αρµοδιοτήτων, ενώ σε τακτικό χρόνο θα συνεδριάζει και το 27µελές όργανο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία για τη λήψη ευρύτερων αποφάσεων που αφορούν την προεκλογική τακτική του σχήµατος.

Πηγή: ipop.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ