Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για την «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για την «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Προφυλακίστηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι δύο άνδρες που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα».

Οι ίδιοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και ειδικότερα τις τρομοκρατικές επιθέσεις στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη καθώς και στις πρεσβείες της Γαλλίας και του Μεξικό. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δυο κατηγορούμενοι φέρονται να έχουν διαπράξει εκρήξεις, δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εναντίον αστυνομικών ληστεία και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 41χρονος φέρεται να αρνήθηκε ότι είναι μέλος της οργάνωσης αλλά και την συμμετοχή του στη ληστεία στο Χολαργό ενώ υποστηρίζει πως το μόνο στοιχείο που τον εμπλέκει στην υπόθεση καθώς δεν υπάρχει γενετικό υλικό ή αποτυπώματα, είναι ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στην αντιτρομοκρατική που τον κατέδειξε ως τρομοκράτη.

Ο δικηγόρος του έτερου κατηγορούμενου Κώστας Παπαδάκης, υποστήριξε ότι ο εντολέας του (45χρονος) αρνείται τις κατηγορίες και περιμένει την ολοκλήρωση των ερευνών προκειμένου να επανέλθει με ολοκληρωμένο απολογητικό υπόμνημα, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι αγνοούσε το περιεχόμενο των σακιδίων μέσα στα οποία βρέθηκε βαρύς οπλισμός.

«Η Αντιτρομοκρατική έχει ανάγκη από επιτυχίες γιατί αυτή είναι που παρατηρούσε επί σειρά ετών τη ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής μέχρι τη δολοφονία του Π. Φύσσα. Σε αυτή την υπόθεση είναι πολλά τα κεράσια και μικρό το καλάθι».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ