Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Προφυλακίστηκαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Σταυρούλα Κουράκου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προφυλακίστηκαν  ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Σταυρούλα Κουράκου

Στις φυλακές θα οδηγηθούν μετά  από πολύωρη απολογία ο  Γιάννος  Παπαντωνίου  και η Σταυρούλα Κουράκου για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος για την οποία είχαν οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτών κατά της Διαφθοράς.

Ο κ.Παπαντωνίου γίνεται ο δεύτερος υπουργός Άμυνας  που την τελευταία 6ετία οδηγείται στις φυλακές κατηγορούμενος για μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα. Ως υπουργός Οικονομικών ήταν αυτός που  υπέγραψε την είσοδο της χώρας στην ΟΝΕ  και βέβαια υπήρξε από τα κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη.

Εξι χρόνια μετά την προφυλάκιση του Ακη Τσοχατζόπουλου και της συζύγου του , ο ίδιος και η συζυγός του Σταυρούλα Κουρακου είναι πλέον επισήμως προσωρινά κρατούμενοι των φυλακών μετά το πέρας της μαραθώνιας απολογίας του που διήρκεσε σχεδόν δυο εργάσιμες μέρες.

Η ανακρίτρια Ηλιάνα Ζαμανίνα (μαζί με τον επίκουρο ανακριτή Γιώργο Ευαγγέλου) και την εισαγγελέα Αικατερίνη Τσιρώνη, αργά το βράδυ έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στις φυλακές στις φυλακές τόσο ο  ίδιος όσο και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου. Και οι δυο κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συγκεκριμένα 2,8 εκατομμύριον ελβετικών φράγκων.

Η συγκεκριμένη πληρωμή φέρεται να έγινε κατά το κατηγορητήριο σχετικά με τη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Συνολικά η απολογία του πρώην υπουργού που ξεκίνησε χθες το πρωί, διέκοψε το βράδυ και συνεχίστηκε σήμερα,διήρκεσε 16 ώρες, με τον κατηγορούμενο να αρνείται όσα του αποδίδονται.

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου η οποία επίσης κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατηγορία την οποία αρνήθηκε. Ωστοσο ούτε αυτή έπεισε με τις εξηγήσεις της ανακρίτρια και εισαγγελέα.

Και οι δυο θα κρατηθούν το βράδυ στη ΓΑΔΑ και το πρωί αναμένεται να μεταχθούν στις φυλακές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ