Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Προφυλακίστηκε η 56χρονη Γερμανίδα για τη δολοφονία του 64χρονου μεσίτη – Τι είπε στον ανακριτή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προφυλακίστηκε η 56χρονη Γερμανίδα για τη δολοφονία του 64χρονου μεσίτη – Τι είπε στον ανακριτή

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ήθελε να σκοτώσει τον 64χρονο μεσίτη, η 56χρονη Γερμανίδα η οποία πήρε τον δρόμο για τη φυλακή, κατηγορούμενη για τη δολοφονία του συντρόφου της, μέσα στο σπίτι τους στο Χαλάνδρι.

«Θέλω να εξιλεωθώ»

Ήταν το «σκοτεινότερο συμβάν» στη ζωή της, είπε, απολογούμενη στον 8ο τακτικό ανακριτή, κι η απόφαση να οδηγηθεί στη φυλακή ήταν για εκείνη εξιλέωση. «Έλαβα την απόφαση να επιστρέψω στην Ελλάδα και να δώσω εξηγήσεις, να φυλακιστώ ή ό,τι άλλο προβλέπεται για να εξιλεωθώ για το βάρος απέναντι σε αυτήν τη μεγάλη μου αγάπη», ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία της.

Επαναλαμβάνοντας όσα και προανακριτικά, η 56χρονη απέφυγε τις «άσκοπες επαναλήψεις», όπως τουλάχιστον η ίδια είπε, υποστηρίζοντας πως δεν ευθύνεται για τον θάνατό του συντρόφου της καθώς εκείνη του έδωσε μόνο ηρεμιστικά χάπια για να τον κατευνάσει, μετά τον καυγά που είχαν μεταξύ τους και όχι για να τον σκοτώσει.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο Γιάννης έφυγε…»

«Έμεινα πλάι σε έναν νεκρό άνθρωπο που έλιωνε καθημερινά για 20 ημέρες. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι ‘έφυγε’ και του συμπεριφερόμουν σαν να είναι ζωντανός. Τον έπλενα και τον καθάριζα γιατί δεν του άξιζε αυτή η εικόνα. Στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον ήταν ακόμα ο άνθρωπος Γιάννης. Νομίζω αυτό ήταν το έγκλημά μου και για αυτό είμαι μετανιωμένη». Με τα λόγια αυτά  προσπάθησε να πείσει, χωρίς όμως αποτέλεσμα, πως η αγάπη της για τον 64χρονο μεσίτη είναι ακόμη ζωντανή.

«Δεν διανοήθηκα να κρυφτώ»

Η 56χρονη, η οποία σύμφωνα με τον συνήγορό της, δέχτηκε την προφυλάκισή της χωρίς θυμό ή οργή, επικαλέστηκε το γεγονός πως γύρισε από τη Γερμανία για να δείξει πως έχει συναισθανθεί όσα έχουν συμβεί.

«Επιβεβαιώνω  την απολύτως αληθινή και από ψυχής προανακριτική μου απολογία. Θα ήθελα ωστόσο να κάνω λίγες επισημάνσεις σε σχέση με το βαρύ κατηγορητήριο.

Αρνούμαι τις πράξεις που μου αποδίδονται και αποδέχομαι μόνο την πράξη της περιύβρισης νεκρού στην σωρό του νεκρού συντρόφου μου. Θέλω να λάβετε υπόψη σας το αληθές γεγονός της εμφάνισής μου ενώπιον των αρχών. (…)

Είχα την απόλυτη δυνατότητα να διαφύγω ή να κρυφτώ – να πάω σε μακρινή χώρα. Δεν το διανοήθηκα ποτέ. Έμπρακτα αποδεικνύω τη μεταμέλειά μου επιστρέφοντας στην Ελλάδα, με το προσωπικό μου κινητό τηλέφωνο πάντα ανοικτό και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  ενεργά. Ταξίδεψα και επέστρεψα αεροπορικώς, επικοινώνησα με την πρεσβεία για νομική αρωγή και η προσαγωγή μου στην αστυνομία ήταν τυχαίο γεγονός αφού θα πήγαινα οπωσδήποτε μόνη μου. Άλλον λόγο να βρεθώ στην Ελλάδα πάλι δεν είχα», ανέφερε χαρακτηριστικά στο υπόμνημα που κατέθεσε.

Με βαραίνουν οι ενοχές…

Η 56χρονη αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να φταίνε τα χάπια για τον θάνατο του άτυχου μεσίτη. «Δεν έχω κάνει κακό στον Γιάννη. Οι ενοχές μου με βαραίνουν επειδή δεν ειδοποίησα κάποιον όταν φαινόταν άρρωστος αλλά κυρίως στο μετέπειτα παραλήρημα μου», είπε αρνούμενη την πράξη της ανθρωποκτονίας. «Κατηγορούμαι για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση αποκλειστικά και μόνο μέσω σεναρίων και επίσης αποκλειστικά και μόνο λόγω της δικής μου απολογίας.

Αποδέχτηκα την χορήγηση ηρεμιστικών χαπιών στο θύμα -μετά από δική του παράκληση- και εγώ λόγω της έντασης του καυγά που έχω αναφέρει, του χορήγησα χωρίς να το ξέρει παραπάνω ποσότητα. Μόνος μου σκοπός ήταν να τον κατευνάσω και όχι να τον σκοτώσω. Ουδέποτε σκέφτηκα ή αποδέχτηκα το ενδεχόμενο θανάτου του από τα ηρεμιστικά χάπια».

Ασαφή τα αίτια θανάτου λόγω της προχωρημένης σήψης του πτώματος

Για τον λόγο αυτόν, ο συνήγορος της 56χρονης ζήτησε τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης και των τοξικολογικών εξετάσεων,  προκειμένου να διευκρινιστούν με σαφήνεια τα ακριβή αίτια θανάτου του 64χρονου μεσίτη, καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της συντρόφου του, ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

«Γνωρίζω ότι το πτώμα του συντρόφου μου βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση κάτι που δυσχεραίνει την ιατροδικαστική εξέταση. Παρ’ όλα αυτά, ανάγνωσα στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, μία διήθηση στο χείλος του θύματος η οποία κατά την άποψη της διωκτικής αρχής συνάδει με προσπάθεια να κλείσει κάποιος το στόμα του ατόμου.

Προτού καν λάβω γνώση του ευρήματος, απολογούμενη αυθορμήτως και χωρίς δικηγόρο είπα στην αστυνομία ότι ο Γιάννης έπεσε ζαλισμένος στο μπάνιο του σπιτιού και δεν χτύπησε μόνο στο χείλος αλλά και στη μύτη. Αιμορράγησε και τον σκούπιζα εγώ. Είμαι σίγουρη ότι το τραύμα στο οστό της μύτης τουλάχιστον θα εντοπιστεί και φαντάζομαι να έχουν ληφθεί κατά τη νεκροψία οι σχετικές απεικονιστικές εξετάσεις, ως συμβαίνει συνήθως, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν τέτοιου είδους κακώσεις», αναφέρει η 56χρονη στο υπόμνημά της.

Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ζήτησε η υπεράσπιση

Η υπεράσπιση της 56χρονης ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης μετά την ομολογία της, ότι για 10 ημέρες παρέμενε στο σπίτι και κοιμόταν μαζί με το άψυχο σώμα του συντρόφου της.

«Η προανακριτική μου απολογία είναι αληθινή. Αν είχα σκοπό μεθόδευσης και αυτοκάλυψης υπήρχε ευκολότερος τρόπος να το κάνω. Να μην εμφανιστώ ποτέ ενώπιον σας και πιστέψτε με πρακτικά μου ήταν ευκολότερο. Θα φρόντιζα να συγκαλύψω τουλάχιστον την καταρρακωτική για την προσωπικότητά μου μετέπειτα παρανοϊκή συμπεριφορά μου -να συγκατοικώ με έναν νεκρό για τόσες ημέρες, έχοντας χάσει αίσθηση τόπου και χρόνου.

Ήθελα να είμαι δίπλα του και θέλω να δικαστώ στην Ελλάδα, επειδή ακόμα δίπλα του αισθάνομαι .

Και στην φυλακή θέλω να πάω για τον ίδιο λόγο.

Ουδέν επί της τυχόν προσωρινής μου κράτησης επιθυμώ να σας αναπτύξω», καταλήγει στο υπόμνημά της η 56χρονη, λίγο πριν μεταφερθεί στη φυλακή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ