Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Προφυλακιστέα κρίθηκαν μέλη της σπείρας που δολοφόνησε τον επιχειρηματία Α. Σταματιάδη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προφυλακιστέα κρίθηκαν μέλη της σπείρας που δολοφόνησε τον επιχειρηματία Α. Σταματιάδη

Στη φυλακή οδηγούνται οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους, μέλη της σπείρας που διέπραττε διαρρήξεις και ληστείες και στην οποία αποδίδεται η δολοφονία του Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Μετά την απολογία τους, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας- εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ ο τέταρτος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, καθώς δεν προέκυψε η συμμετοχή του στη ληστεία η οποία κατέληξε στον φόνο του επιχειρηματία. Ο συγκεκριμένος (που είναι ανάπηρος), έχει κατονομαστεί από συνεργούς του ως ο τσιλιαδόρος της σπείρας και έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του σε αρκετές διαρρήξεις.

Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι είχαν ήδη ομολογήσει στις προανακριτικές τους καταθέσεις τη συμμετοχή τους στη σπείρα. Ωστόσο, μεταξύ αυτών που έχουν συλληφθεί, δεν περιλαμβάνεται εκείνος ο οποίος έχει κατονομαστεί από τους συνεργούς του ως ο δολοφόνος του επιχειρηματία, καθώς λίγες ώρες μετά το έγκλημα, διέφυγε στην Αλβανία. Ένας ακόμη από αυτούς, που συμμετείχαν στην αιματηρή ληστεία, έχει συλληφθεί στο Βέλγιο και αναμένεται η έκδοσή του.

Το αγριογούρουνο που τους… έκαψε

Στα μέλη της σπείρας αποδίδονται 44 διαρρήξεις και ληστείες. Η εμπλοκή με τον φόνο του επιχειρηματία αποκαλύφθηκε εξαιτίας ενός… αγριογούρουνου. Συγκεκριμένα, λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του Α. Σταματιάδη, πηγαίνοντας στη Σπάρτη για διαρρήξεις, σκότωσαν το ζώο και ανέβασαν σχετικές φωτογραφίες στην προσωπική τους σελίδα στο Facebook. Οι Αρχές, εντόπισαν αρχικά το αυτοκίνητο των δραστών, ένα τζιπ που είχαν κλέψει, το οποίο εγκατέλειψαν μετά από μία αποτυχημένη διάρρηξη ATM. Όταν εξέτασαν το όχημα, βρήκαν το αίμα του ζώου αλλά και δύο κάλυκες που ταυτοποιήθηκαν με το όπλο με το οποίο έγινε η δολοφονία του επιχειρηματία μέσα στο σπίτι του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ