Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Πρωτοφανής κίνηση Τραμπ: Ζήτησε τη φυλάκιση του πρώην δικηγόρου του!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρωτοφανής κίνηση Τραμπ: Ζήτησε τη φυλάκιση του πρώην δικηγόρου του!

Για μία ακόμα φορά, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προέβη σε μια ασυνήθιστη κίνηση, για πρόεδρο χώρας, παίρνοντας θέση σε μια δικαστική διαδικασία και ζητώντας την επιβολή ποινής φυλάκισης για τον πρώην δικηγόρο του Μάικλ Κοέν.

Ο πρώην δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε την περασμένη Πέμπτη ότι είπε ψέματα στο Κογκρέσο σχετικά με τις επαφές που είχε με Ρώσους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016. Επίσης, δήλωσε ένοχος για φοροδιαφυγή, ψευδείς τραπεζικές δηλώσεις, παραβάσεις περί κανόνων χρηματοδότησης προεκλογικής εκστρατείας και για ψευδορκία ενώπιον του Κογκρέσου.

Η ποινή του προγραμματίζεται να ανακοινωθεί στις 12 Δεκεμβρίου. Οι δικηγόροι του κατέθεσαν την Παρασκευή αίτημα στο δικαστήριο να μην επιβληθεί στον πελάτη τους ποινή φυλάκισης. Έπειτα από την δήλωση ενοχής του πρώην δικηγόρο του, ο Αμερικανός πρόεδρος επιτέθηκε στον πρώην του συνεργάτη, αποκαλώντας τον «αδύναμο» και ψεύτη.

Ο Κοέν δήλωσε ότι ο ίδιος, με γνώση του προέδρου των ΗΠΑ, αναζήτησε βοήθεια για την κατασκευή ενός ουρανοξύστη στην Μόσχα, κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο.

Με σειρά από tweets του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σήμερα κατηγόρησε τον πρώην δικηγόρο του,  για συνεργασία με ομοσπονδιακούς εισαγγελείς για την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ για την Ρωσία, με αντάλλαγμα μια ελαφρύτερη ποινή για τα άλλα αδικήματά του, τη φοροδιαφυγή και τις κατηγορίες περί χρηματοδότησης προεκλογικής εκστρατείας.

«Είπε ψέματα για αυτό τα αποτελέσματα και πρέπει, κατά την άποψή μου, να εκτίσει ολόκληρη την ποινή», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ