Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πρόεδρος ΙΣΘ και ΠΟΕΔΗΝ: Κάκιστο παράδειγμα η παρουσία «νταή γιατρού» (Π. Πολάκης) στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρόεδρος ΙΣΘ και ΠΟΕΔΗΝ: Κάκιστο παράδειγμα η παρουσία «νταή γιατρού» (Π. Πολάκης) στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Στο Παίδων «Αγία Σοφία» και στο νοσοκομείο της Καβάλας έλαβαν χώρα τα δύο νέα κρούσματα ξυλοδαρμού γιατρών, που προστίθενται στη μεγάλη λίστα των επιθέσεων που δέχεται το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Να σημειωθεί, ότι πάρα το γεγονός ότι πληθαίνουν με ανησυχητικούς ρυθμούς τα κρούσματα βίας κατά των εξουθενωμένων εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν λαμβάνει κανένα μέτρο προστασίας.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), “η ανάρμοστη συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη δίνει το κακό παράδειγμα σε κάθε «παραβατικό στοιχείο που εισέρχεται στα νοσοκομεία” και επισημαίνει: «Επιτέλους πότε θα αφήσουν «τις τσάμπα μαγκιές» εκεί στο υπουργείο και θα ασχοληθούν με τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία»;

Συγκεκριμένα, το νέο κρούσμα ξυλοδαρμού σε γιατρό του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», έγινε  τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, από τον Ρομά πατέρα ενός παιδιού που προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και εκνευρίστηκε από την αναμονή. Μάλιστα το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, στις 8.30 π.μ στην είσοδο του Νοσοκομείου.

Η δεύτερη επίθεση -και μάλιστα με γροθιές- έγινε σε γιατρό του νοσοκομείου της Καβάλας από το γιο ενός ασθενούς που απεβίωσε.

Επίθεση σε Πολάκη

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, αποκαλώντας τον μάλιστα «νταή γιατρό» εξαπολύει ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και υποψήφιος πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, με αφορμή τα περιστατικά βίας στα νοσοκομεία.

Αιτία της ανακοίνωσης του κ. Εξαδάκτυλου είναι το νέο περιστατικό βίας σε βάρος γιατρού του νοσοκομείου Καβάλας που ξυλοφορτώθηκε το περασμένο Σάββατο από συγγενή 75χρονου ασθενούς που κατέληξε. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι συγγενείς του θανόντος επισκέφτηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας προκειμένου να ζητήσουν τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό του ανθρώπου τους, προφανώς για να διαπιστωθούν τυχόν ιατρικές παραλείψεις. Άνδρες της Αστυνομίας μετέβησαν στο Νοσοκομείο, όπου και ενημερώθηκαν και για το περιστατικό του ξυλοδαρμού του γιατρού.

Από την πλευρά του, ο κ. Εξαδάκτυλος χαρακτήρισε αδιανόητες τις πράξεις βίας. “H παρουσία «νταή γιατρού» στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αντί να συμβάλλει στην αποτροπή των βίαιων επεισοδίων εναντίον ιατρών και στην ενίσχυση της ασφάλειας στα νοσοκομεία, δίνει κάκιστο παράδειγμα το οποίο αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην εμπέδωση του ορθού κλίματος στο χώρο της Υγείας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ