Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

«Πυρά» του ΥΠΕΞ του Ιράν κατά της Αμερικής! Την κατηγορεί για «οικονομική τρομοκρατία»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Πυρά» του ΥΠΕΞ του Ιράν κατά της Αμερικής! Την κατηγορεί για «οικονομική τρομοκρατία»

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ κατήγγειλε τον «μονομερή τυχοδιωκτισμό» και την «οικονομική τρομοκρατία» των ΗΠΑ στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του Κινήματος των Αδεσμεύτων στο Καράκας.

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ κατήγγειλε οτι, η Κούβα, η Συρία, η Βενεζουέλα και το Ιράν «υποφέρουν» από την εφαρμογή κυρώσεων από τις ΗΠΑ. Και αυτό διότι η Ουάσινγκτον επανέφερε σε ισχύ πολύ βαριές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης μετά τη μονομερή αποχώρησή της από τη συμφωνία για τα πυρηνικά τον Μάιο του 2018.

Στην ομιλία του ενώπιον των ΥΠΕΞ των χωρών-μελών του Κινήματος των Αδεσμεύτων, ο Ζαρίφ κατήγγειλε τον «μονομερή ακραίο τυχοδιωκτισμό» της κυβέρνησης Τραμπ.

“Ξέχασε” να αναφέρει την κατάληψη του δεξαμενόπλοιου

Ο Ζαρίφ βέβαια, δεν αναφέρθηκε στο δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Βρετανίας το οποίο «καταλήφθηκε» από το Ιράν στο Στενό του Χορμούζ, μια επιχείρηση την οποία το Λονδίνο χαρακτήρισε «απαράδεκτη» και εγείρει φόβους για νέα κλιμάκωση.

Μέσω Twitter, ο Ζαρίφ είχε διαβεβαιώσει νωρίτερα χθες ότι αυτή «η ενέργεια στον Περσικό Κόλπο είχε σκοπό την τήρηση του διεθνούς δικαίου για τη ναυσιπλοΐα», ενώ προέτρεψε τη Βρετανία «να σταματήσει να είναι συνεργός στην οικονομική τρομοκρατία των ΗΠΑ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ