Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

«Πόλεμος» στη Νάπολι για μία… ελληνική ζάχαρη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Πόλεμος» στη Νάπολι για μία… ελληνική ζάχαρη

Ένα φακελάκι ζάχαρης σαν κι αυτά που συνοδεύουν συνήθως ένα καφέ στα μπαρ μιας πόλης ήταν ικανή να πλήξει το αίσθημα υπερηφάνειας των Ναπολιτάνων! Τί συνέβη;

Οι κάτοικοι της ιταλικής πόλης διαμαρτυρήθηκαν γιατί στα εν λόγω φακελάκια – τα οποία μάλιστα είχε αναλάβει να φτιάξει η ελληνική εταιρία Coffeeland Ltd – απεικονίζονταν ο Μάρλον Μπράντο στο ρόλο του μαφιόζου «Νονού», ένα πιστόλι, κι ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Για τον τελευταίο αντίδραση δεν υπήρξε, το υπόλοιπο γραφικό όμως θεωρήθηκε πως ήταν προσβλητικό για τους ντόπιους, τις αξίες τους, και τον τρόπο ζωής τους.

Καταδικάζει απερίφραστα την διαφημιστική εκστρατεία

«Η κοινότητα που εκπροσωπεί τους Έλληνες κατοίκους στη Νάπολη και ολόκληρη την Καμπανία καταδικάζει απερίφραστα την διαφημιστική εκστρατεία της ελληνικής εταιρείας Coffeland Ltd, που είναι καρπός των ξεπερασμένων στερεότυπων που κηλιδώνουν το όνομα της Νάπολης και των κατοίκων της». Με αυτόν τον τρόπο η τοπική Ελληνική Κοινότητα σχολίασε τον σάλο που ξέσπασε στην μεγαλούπολη του ιταλικού νότου από την κυκλοφορία των συσκευασιών ζάχαρης.

Τονίζοντας παράλληλα πως «είμαστε ευτυχείς που ο γενικός διευθυντής της Coffeland Ltd Σταύρος Γιαϊτζάκης ζήτησε αμέσως συγγνώμη για το λάθος που διαπράχθηκε και διέταξε αμέσως τη διακοπή της διαφημιστικής εκστρατείας και της διανομής των συσκευασιών».

Παρόλα αυτά στην σχετική ανακοίνωση δεν παρέλειψαν οι συμπατριώτες μας να στηλιτεύσουν τις ακραίες αντιδράσεις ορισμένων Ναπολιτάνων που άδραξαν την ευκαιρία να επιτεθούν με προσβλητικές εκφράσεις κατά της Ελλάδας. Αναφέροντας πως «η ελληνική κοινότητα της Νάπολης και της Καμπανίας καταδικάζουμε αυτή τη στάση, που δεν ανταποκρίνεται στο πνεύμα αδελφοσύνης που πάντοτε μας χαρακτήριζε».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ