Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Π. Πικραμμένος: «Κανείς δε μου ζήτησε συγγνώμη… είναι μεγάλη αδικία»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Π. Πικραμμένος: «Κανείς δε μου ζήτησε συγγνώμη… είναι μεγάλη αδικία»

«Η συγνώμη δεν είναι κάτι που απαιτείς. Είναι θέμα πολιτιστικού επιπέδου, αξιοπρέπειας, συμπεριφοράς» σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος για την αρχική εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση της Novartis, με το σκέλος που τον αφορά να αρχειοθετείται, καθώς δεν προέκυψε κανένα στοιχείο εις βάρος του, αλλά και χωρίς κανένα κυβερνητικό στέλεχος να του ζητήσει συγγνώμη, όπως διευκρίνισε μιλώντας στον Σκάι.

Είπε επίσης, πως αισθάνεται «μεγάλη αδικία» επειδή το 2012 εργάστηκε για να σώσει την χώρα εν μέσω της οικονομικής κρίσης και η ανταμοιβή ήταν να βρεθεί ύποπτος για μία «άθλια συναλλαγή».

Ο κ. Πικραμμένος χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis «φαρσοκωμωδία με πολύ κακό συγγραφέα, ηθοποιούς, σκηνοθεσία και ακόμα χειρότερο σενάριο». Όπως πρόσθεσε η έρευνα στήθηκε από πολιτικούς οι οποίοι επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την πραγματική διαφθορά που υπάρχει στον κλάδο του φαρμάκου, προκειμένου να πλήξουν αντιπάλους τους.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και με την ιδιότητα του πρώην ανώτατου δικαστικού και του πρώην προέδρου του ΣτΕ στην υπόθεση, επισημαίνοντας ότι εάν είχε χειριστεί ανάλογο φάκελο θα ήθελε να έχει περισσότερες και πιο εξασφαλισμένες αποδείξεις.

«Αν ήμουν στο ΣτΕ τα στοιχεία δεν θα ήταν επαρκή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε επίσης ότι η εκάστοτε κυβέρνηση θα πρέπει να επιλέγει με μεγάλη προσοχή τα πρόσωπα που τοποθετεί σε ανώτατες δικαστικά αξιώματα, καθώς ενδέχεται να κληθούν να διοικήσουν προσωρινά την χώρα, όπως συνέβη στον ίδιο το 2012.

Ο κ. Πικραμμένος προέβλεψε ότι η υπόθεση Novartis θα έχει βαθιές συνέπειες διότι έχει δηλητηριάσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τρέφοντας αμφιβολίες των πολιτών προς τους θεσμούς.

Λίγο νωρίτερα ο πρώην Πρωθυπουργός με τρεμάμενη φωνή και φανερά βουρκωμένος είχε μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής για το θέμα της Novartis.

«Βρίσκομαι ενώπιόν σας για να απαντήσω σε μια κατηγορία ότι δήθεν έλαβα χρήματα για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα μιας εταιρείας. Οι κατηγορίες είναι ψεύδη και απαράδεκτες συκοφαντίες. Κατακλύζομαι από συναισθήματα οργής και αγανάκτησης» είπε ο κ. Πικραμμένος, ο οποίος έχει διατέλέσει και Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ο οποίος χειροκροτήθηκε όταν είπε απευθυνόμενος στην Ολομέλεια: «Έχει ακουστεί ποτέ οποιοσδήποτε υπαινιγμός εις βάρος μου, όλα αυτά τα χρόνια;». «Ειλικρινά περίμενα έναν μεγαλύτερο σεβασμό στο πρόσωπό μου. Γιατί δεν αφήσαμε τότε τη χώρα να χρεωκοπήσει. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση του 2012 κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά θέματα, κάποια από τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά» τόνισε ο ίδιος. Όπως εξήγησε, επί πρωθυπουργίας του «δεν καταβλήθηκαν χρήματα στις φαρμακευτικές. Δώσαμε μόνο χρήματα στον ΕΟΠΥΥ και στα νοσοκομεία». «Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν υπέγραψε καμία πράξη για την τιμολόγηση των φαρμάκων. Ο κ. Φρουζής (σ.σ. πρώην αντιπρόεδρος της Novartis στην Ελλάδα) είχε στείλει και εξώδικο στον τότε υπουργό Υγείας!» είπε ο κ. Πικραμμένος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ