Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ρωσία: Δικαστήριο «μπλόκαρε» σελίδες των ΛΟΑΤΚΙ για διάδοση «αντιοικογενειακών αξιών»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρωσία: Δικαστήριο «μπλόκαρε» σελίδες των ΛΟΑΤΚΙ για διάδοση «αντιοικογενειακών αξιών»

Στην απόφαση να μπλοκάρει δύο δημοφιλείς ομάδες δικτύωσης ΛΟΑΤΚΙ, προχώρησε ένα ρωσικό δικαστήριο, καθώς κατηγορούνται για τη διάδοση «αντιοικογενειακών αξιών».

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης ανακοίνωσε την Τετάρτη την απόφασή του, που στρέφεται κατά συγκεκριμένων ομάδων που έχουν βρει «στέγη» στο VK, μια ρωσική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία είναι παρόμοια με το Facebook.

“Ένας έλεγχος που κάναμε, έδειξε ότι περιέχουν πληροφορίες που είναι ανοικτές στο κοινό – και σε παιδιά – και είναι αντίθετες με τις οικογενειακές αξίες, προπαγανδίζουν για τις μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις και προωθούν ασεβείς στάσεις απέναντι στους γονείς”, ανέφερε η απόφαση του δικαστηρίου.

Το 2013, η Ρωσία εισήγαγε νόμο κατά της «ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας», η οποία απαγορεύει επίσημα την «προώθηση μη παραδοσιακών τρόπων ζωής στους ανηλίκους», αλλά στην πραγματικότητα καταδικάζει τον ακτιβισμό των ΛΟΑΤΚΙ. Μία από τις ομάδες που αναφέρονται στην απόφαση του δικαστηρίου ονομάζεται Russian LGBT Community και αριθμεί περισσότερα από 187.000 μέλη.

Η άλλη ομάδα, η LGBT Russia, που λειτουργεί υπό της σκέπη της ΜΚΟ Russian LGBT Network, εξέφρασε την έκπληξή της για την απόφαση αυτή και τόνισε πως θα ασκήσει έφεση για να την ανατρέψει. Σύμφωνα με το protothema η ομοφοβία είναι αρκετά διαδεδομένη στη Ρωσία, με αρκετές αναφορές για παραβιάσεις των δικαιωμάτων και επιθέσεις εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ