Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Σάλος στη Γαλλία: Αστυνομικοί ανάγκασαν μαθητές από τα «κίτρινα γιλέκα» να γονατίσουν και να βάλουν τα χέρια στο κεφάλι (ΒΙΝΤΕΟ)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σάλος στη Γαλλία: Αστυνομικοί ανάγκασαν μαθητές από τα «κίτρινα γιλέκα» να γονατίσουν και να βάλουν τα χέρια στο κεφάλι (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάλο έχουν προκαλέσει στη Γαλλία οι εικόνες από σχολεία που δείχνουν αστυνομικούς να έχουν ρίξει στα γόνατα μαθητές που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», υποχρεώνοντάς τους να βάλουν τα χέρια πίσω από τα κεφάλια.

Οι εικόνες καταγράφηκαν στο Μαντ-λα-Ζολί όπου συνελήφθησαν συνολικά 153 άτομα, ανάμεσα στα οποία και μαθητές ηλικίας 12 ετών.

Οι αστυνομικοί ακούγονται να φωνάζουν προς τους συλληφθέντες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή που ήταν επικεφαλής της επιχείρησης τα άτομα συνελήφθησαν για «συμμετοχή σε ένοπλη οχλαγωγία» έπειτα από συγκρούσεις και καταστροφές προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο ήθελε να «διακόψει μια διαδικασία εκτός ελέγχου».

Οι εικόνες αυτές ήρθαν λίγα 24ωρα πριν τις νέες μεγάλες κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν τα «κίτρινα γιλέκα» το Σάββατο σε όλη τη Γαλλία.

Για λόγους ασφαλείας, μάλιστα, θα παραμείνουν κλειστά εμβληματικά αξιοθέατα των Παρισίων όπως το μουσείο του Λούβρου και ο πύργος του Άιφελ με την γαλλική κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε «έκτακτα μέτρα» με περισσότερους από 65.000 αστυνομικούς στο δρόμο.

Μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται είναι η χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων της χωροφυλακής ή η παρουσία στρατιωτικών για την ενίσχυση των μόνιμων φρουρών ασφαλείας των κτιρίων της κυβέρνησης και άλλων θεσμών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ