Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Σάμος: Ομολόγησε τη δολοφονία 92χρονου ήρωα πολέμου τρία χρόνια μετά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σάμος: Ομολόγησε τη δολοφονία 92χρονου ήρωα πολέμου τρία χρόνια μετά

Ο επί τρία χρόνια αγνοούμενος Μιχάλης Σαρικλής, ήρωας πολέμου, δολοφονήθηκε από φίλο και κουμπάρο του, όπως ομολόγησε ο δράστης.

Όπως είπε η Αγγελική Νικολούλη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο ύποπτος παραδόθηκε και οδήγησε τις αρχές στο σημείο όπου βρίσκονται τα οστά του.

Την ιστορία έχει αναδείξει η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ενώ σύμφωνα με όσα είπε η κ. Νικολούλη, ο δράστης ήταν ένας από τους βασικούς μάρτυρες ο οποίος μάλιστα είχε μιλήσει στην κάμερα της εκπομπής της, εκφράζοντας την ελπίδα να βρεθούν τα οστά του φίλου του.

Ανακοίνωση για την δολοφονία του 92χρονου, τον Νοέμβριο του 2016, εξέδωσε και η υποδιεύθυνση ασφαλείας Σάμου.

Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του 74χρονου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας σημειώνεται ότι «η ιστορία ξεκίνησε στις 26-11-2016 όταν δηλώθηκε εξαφάνιση του 92χρονου, ο οποίος διέμενε στη Σάμο, από συγγενικό του πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας του Νομού Ευβοίας. Άμεσα εκδηλώθηκαν ενέργειες για την αναζήτηση του ηλικιωμένου και τη συλλογή στοιχείων που αφορούσαν τα πραγματικά περιστατικά της εξαφάνισης.

Από τη συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης εγκληματικής ενέργειας, με βασικό ύποπτο τον 74χρονο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης τη υπόθεσης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου προσήγαν τον 74χρονο χθες (24-10-2019) σε αστυνομικό κατάστημα, όπου εξεταζόμενος αποδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση. Ακολούθως, ο δράστης υπέδειξε σημείο σε απόκρημνη περιοχή στη Σάμο, όπου βρέθηκαν ανθρώπινα οστά, τα οποία θα αποσταλούν σε Ιατροδικαστική Υπηρεσία».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ