Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Σήμα κινδύνου από Αμερικανό ακτιβιστή για την τεχνολογία 5G!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σήμα κινδύνου από Αμερικανό ακτιβιστή για την τεχνολογία 5G!

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούει με κάθε δυνατό τρόπο κορυφαίος Αμερικανός ακτιβιστής αναφορικά με το θέμα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και των επιπτώσεών της στη δημόσια υγεία.

Ο λόγος για τον Αρθουρ Ρόμπερτ Φίρστενμπεργκ, ο οποίος περιγράφει την ανάπτυξη της υπερσύγχρονης ευρυζωνικής τεχνολογίας 5G ως ένα «τεράστιο πείραμα για την υγεία», το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια καταστροφή.

Ο Φίρστενμπεργκ, Αμερικανός συγγραφέας και ακτιβιστής για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και την υγεία, στο βιβλίο του «Microwaving Planet: Ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος της ασύρματης επανάστασης» ισχυρίζεται ότι ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών έχει καταστροφικές επιπτώσεις για τον πλανήτη.

Παγκόσμια καταστροφή

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, το 5G θα μπορούσε να αποτελέσει μια παγκόσμια καταστροφή που θα εξαφανίσει άγρια ζώα και θα αλλάξει το μαγνητικό πεδίο της Γης. Για την επίτευξη του σκοπού του ο ακτιβιστής έχει ιδρύσει την ανεξάρτητη ομάδα Task Force Phone Cellular και από το 1996 έχει υποστηρίξει σε πολυάριθμες δημοσιεύσεις ότι η ασύρματη τεχνολογία είναι επικίνδυνη.

«Εγκλημα»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην «Daily Star», ο Φίρστενμπεργκ έχει αρχίσει επίσης μια ηλεκτρονική αναφορά που καλεί παγκόσμιες οργανώσεις, όπως τα Ηνωμένα Εθνη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η Ευρωπαϊκή Ενωση να «σταματήσουν επειγόντως την ανάπτυξη του 5G», που πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία φέτος. Σύμφωνα με τις μελέτες του, τα ασύρματα δίκτυα είναι επιβλαβή για τους ανθρώπους και η ανάπτυξη της επόμενης γενιάς «ορίζεται ως έγκλημα» στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.

«Ο πληθυσμός των εντόμων ήδη επηρεάζεται και οι άνθρωποι αρρωσταίνουν όπου έχουν ανεγερθεί κεραίες 5G, οι οποίες αυξάνουν την έκθεση σε ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων» λέει ο ειδικός.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ