Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Σήμερα θα κριθεί το Brexit και η πειθώ της Μέι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σήμερα θα κριθεί το Brexit και η πειθώ της Μέι

Σήμερα αναμένονται τα… σπουδαία για το Brexit, καθώς η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων θα κληθεί να υπερψηφίσει ή να καταψηφίσει το σχέδιο αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ, το λεγόμενο και «Plan B» της Τερέζας Μέι, η οποία πάντως συνεχίζει να κραδαίνει πάνω από τους βουλευτές την απειλή της ακόμη και για αναβολή του διαζυγίου!

Τις τελευταίες ώρες η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από τα ιρλανδικά σύνορα, με τους Ιρλανδούς να υποστηρίζουν από την πλευρά τους πως δεν θα υποχωρήσουν μιας και το εν λόγω ζήτημα αποτελεί «μέρος ενός ισορροπημένου πακέτου, το οποίο δεν πρόκειται να αλλάξει». Με όλα τα δεδομένα πια στο τραπέζι, το σενάριο αναβολής του Brexit μοιάζει ολοένα και πιο πιθανό – γεγονός βέβαια που πιέζει ορισμένους εκ των 118 βουλευτών των Τόρις, οι οποίοι στις 15 Ιανουαρίου είχαν καταψηφίσει τη συμφωνία.

Πιέσεις δέχονται όμως και οι 10 βουλευτές του DUP, που λέγεται πως πλέον τάσσονται υπέρ της συμφωνίας. Για την Μέι εντούτοις και η αυριανή κοινοβουλευτική μάχη προβλέπεται σκληρή μιας και απαιτούνται τουλάχιστον 116 μεταστροφές βουλευτών ώστε να αντιστραφεί η συντριπτική ήττα που υπέστη με διαφορά 230 ψήφων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίαζε χθες ρεπορτάζ της Sun.

Σύμφωνα με αυτό, η Μέι, φέρεται να έχει διαβεβαιώσει στελέχη της κυβέρνησής της ότι δεν σκοπεύει η αποχώρηση της Βρετανίας να γίνει χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες για τους όρους. Ωστόσο, είπε σε κορυφαίους υπουργούς της ότι δεν είναι ακόμη έτοιμη να αποκλείσει το λεγόμενο no-deal Brexit δημόσια, για να μη χάσει ένα σημαντικό διαπραγματευτικό της χαρτί!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ