Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στον ανακριτή σήμερα ο δάσκαλος που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στον ανακριτή σήμερα ο δάσκαλος που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Σήμερα, Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, πρόκειται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή ο 41χρονος δάσκαλος που εργαζόταν σε Δημοτικό Σχολείο χωριού της Βοιωτίας και συνελήφθη την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 41χρόνος αντιμετωπίζει την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., οι αστυνομικοί της Δίωξης είχαν εντοπίσει ιδιαίτερη έντονη δραστηριότητα λήψης και διαμοιρασμού αρχείων παιδικής πορνογραφίας και ζήτησαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, την έκδοση βουλεύματος για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Με αυτόν τον τρόπο έφτασαν και στην οικιακή σύνδεση διαδικτύου του κατηγορουμένου στο χωριό της Βοιωτίας.

Κάτοικοι του χωριού τονίζουν ότι ο δάσκαλος είχε τοποθετηθεί στις αρχές της σχολικής χρονιάς στο δημοτικό σχολείο τους και παρά το γεγονός ότι διέμενε εκεί, σπάνια τον συναντούσαν στο δρόμο ή σε κάποιο μαγαζί.

«Μία έστω φορά δεν τον είδα να πίνει έναν καφέ έξω στο χωριό. Εγώ να φανταστείτε δεν γνώριζα καν ότι μένει εδώ. Φυσιογνωμικά τον ήξεραν μόνο όσοι είχαν κάποια σχέση με το σχολείο καθώς δεν έβγαινε ποτέ από το σπίτι του» ανέφερε χαρακτηριστικά στο LamiaReport ο Πρόεδρος της Κοινότητας.

Από το σπίτι του 41χρονου οι αστυνομικοί κατάσχεσαν δύο εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, τρεις εσωτερικούς σκληρούς δίσκους και ένα στικάκι (usbflashdrive).

Σύμφωνα με την έρευνα, ο κατηγορούμενος από τον Οκτώβριο του 2017 έως και τον Ιούνιο του 2018 με τη χρήση τουλάχιστον 17 διαφορετικών IP διευθύνσεων, κατείχε και διαμοίραζε τουλάχιστον 279 αρχεία με περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια, έχουν αποσταλεί ήδη στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, τα αποτελέσματα της οποίας θα συμπληρώσουν τη σχετική δικογραφία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ